Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kad Īlons Masks iegādājās sociālo mediju "Twitter", uz aicinājumu izteikt prognozi par to, ko tas nozīmē ikdienas lietotājam, ierosināju nedaudz nogaidīt. Paraudzīsimies, kas notiek, un pavērosim notikumu attīstību. Godīgi sakot, man gluži vienkārši nebija ne jausmas, ko sagaidīt.

Kad šo rakstu, kopš darījuma ir pagājušas tieši divas nedēļas. Kaut arī aizvien nav ne jausmas, kas notiks ar tviteri, man radusies pārliecība, ka ne mazāka neskaidrība ir arī pašam Maskam. Tas jau ir kaut kas, ko vērts pieminēt. Atgādināšu, mēs runājam par cilvēku, kurš joka pēc pirms pāris gadiem izdomāja izgatavot un tirgot liesmu metējus.

Jāatgādina, jau pats tvitera iegādes ceļš bija grubuļains un netīrs, Masks provēja no darījuma pat atteikties. Pēc divām tiesvedībām un pāris publicētām privātām sarakstēm miljardieris tomēr bija spiests turēt vien pašam zināmu iemeslu dēļ doto vārdu un iegādāties platformu par summu, ko var maigi vērtēt kā pārmērīgu – 44 miljardiem.

Ko mēs esam redzējuši šajās pāris nedēļās? Milzu nekonsekvenci, dažas labas idejas, saujiņu diskutablu ideju, ārkārtīgi daudz atlaistu darbinieku (no kuriem daļu pēc tam aicina atpakaļ darbā) un vienu potenciāli lielu problēmu, kuras reālos apmērus mēs varēsim novērtēt tikai pēc laika. Par visu pēc kārtas, sākot ar vienu no populārajiem jautājumiem – vai būs iespēja labot savus tvītus?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!