Foto: EPA/LETA

Pirāti pie Āfrikas valsts Togo krastiem ir nolaupījuši Grieķijas tankkuģi ar 24 apkalpes locekļiem, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šis ir jau otrais kuģa nolaupīšanas gadījums Gvinejas līcī divu nedēļu laikā, vēsta BBC.

Pēdējā laikā ir pieaudzis pirātisma gadījumu skaits pie Āfrikas rietumu piekrastes, ziņo Starptautiskais Kuģniecības birojs. Šogad Rietumāfrikas piekrastē nolaupīti jau seši kuģi.

Nolaupītie kuģi parasti tiek aizturēti uz vairākām dienām, kamēr to kravu pārkrauj uz citiem kuģiem. Pēc tam kuģa apkalpe tiek atbrīvota. Šī taktika atšķiras no tās, ko pielieto Somālijas pirāti, kuri pieprasa izpirkuma maksu par sagrābtajiem kuģiem un apkalpi, turot to gūstā mēnešiem ilgi.

Jau vēstīts, ka pirātu aktivitāte Āfrikas rietumu piekrastes Gvinejas līcī pēdējā laikā ir pastiprinājusies, padarot šo vietu par otro pirātu bāzēšanās centru pēc Somālijas.

Pirātu rīcība pie Āfrikas rietumu krastiem būtiski atšķiras no pirātu darbības Adenas līcī, norādīja Krievijas kara flotes komandieris. Pirāti te aprobežojas ar kuģu nolaupīšanu, bet nepatur to apkalpes locekļus par ķīlniekiem.

Āfrikas Austrumu piekrastē pie Somālijas, kur iet nozīmīgi kuģu maršruti, aktīvi darbojas jūras pirāti, kas nolaupa kuģus un sagrābj par ķīlniekiem to apkalpes, pieprasot izpirkuma maksu. Cīņā ar pirātiem ir iesaistījušies ES valstu, kā arī NATO, ASV, Ķīnas, Krievijas, Japānas un Indijas karakuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!