'Delfi' sadarbībā ar 'Vaira Vīksne' rada produktus, kas mudina pašiem vērt durvis laimei
'Delfi' sadarbībā ar 'Vaira Vīksne' rada produktus, kas mudina pašiem vērt durvis laimei
"Domā, spried un sver!" ir "Delfi" vēlēšanu satura moto, kuru esam aizguvuši no Raiņa dzejas rindām un izmantojam savā komunikācijā jau kopš 2017. gada pašvaldību vēlēšanām. Tuvojoties 14. Saeimas vēlēšanām, "Delfi" un "Vaira Vīksne" vēlas, lai ikviens vēlreiz ieklausītos Raiņa dzejoļa rindās un apzinātos savas balss nozīmīgumu – gan pirms vēlēšanām, gan ikdienas gaitās, jo tieši ieinteresēti un savos spriedumos patstāvīgi cilvēki veido stipru sabiedrību.
Kopīgi radītajā "Domā, spried un sver!" kolekcijā iekļauti trīs produkti: T krekls, džemperis un auduma soma. Uz visiem produktiem redzamas pavērtas durvis, kurās spīd gaisma, un izvēlētais attēls simboliski ietver Raiņa dzejoļa "Pats" rindas no "Jauna gadusimteņa nakts domām". Ticam, ka ikdienā lietojami produkti ar šo vēstījumu vēlreiz mudinās cilvēkus aizdomāties, parādīt savu vēlmi būt vienam no ieinteresētas sabiedrības, aktīvi piedalīties savas valsts, novada, kaut vai pagalma attīstībā, kā arī atgādinās par to nēsātāja līdzcilvēkiem.

Raiņa dzejas rindas:
PATS

Priekš citiem darbodamies, attīsti
Pats savus spēkus negurstošā karā —
Un mūžīgs darba lauks būs tavā varā
Un mūžam jaunots spēks un ieroči.
Bet sargies būt kā nabadzīgie garā,
Kas, sevi projām sviežot, laimīgi —
Uz tevi spļaus un samīs tevi barā.
Pats cīnies, palīdz, domā, spried un sver,
Pats esi kungs, pats laimei durvis ver.
Visus produktus iespējam iegādāties "Delfi Veikals" platformā, kuru esam veidojuši sadarbībā ar uzņēmumu "Printful". Šajā veikalā pašlaik ir atrodamas jau četras produktu kolekcijas - "Domā, spried un sver!", "Delfi", "Svarīga", kā arī MVP kolekcija.
"Būt pilsoniski aktīvam mūsdienās ir ne tikai atbildīgi, bet arī stilīgi. Tieši modernu cilvēku raksturo vēlme iedziļināties, patstāvīgi domāt un būt proaktīvam, nevis vienkārši reaģēt uz notiekošo. Mūsdienīgam nav vienalga par to, kas notiek, – viņš apzinās sevi kā sabiedrības locekli, kā arī zina, ko pats personīgi var darīt, lai mēs visi uz šīs planētas dzīvotu labāk. Kaut vai pavisam mazas lietas, jo visi kopā ar saviem šķietami mazajiem labajiem darbiem mēs veidojam kaut ko lielu. Arī es esmu pilsoniski atbildīga, tāpēc iestājos par ilgtspējīgu attīstību un zaļu dzīvesveidu, radot apģērbus, izmantojot kvalitatīvus, dabiskus un ilgtspējīgus materiālus," stāsta Vaira Vīksne. "Es to saskatīju kā lielisku iespēju aktualizēt un popularizēt ieilgušo problēmu ar izvēles izdarīšanu Latvijā vēlēšanu laikā. Šajā projektā apvienojoties ar "Delfi", viena mērķa vadīti, to varam aktualizēt radošā manierē, un tas ir lieliski!"

- Vaira Vīksne
Produktu fotosesijā piedalījās "Delfi" žurnālisti Alina Lastovska, Selīna Puķe, Edgars Bāliņš un Andris Auzāns.
Alina vada un producē ikdienas raidījumu "Spried ar Delfi" par svarīgiem tematiem un notikumiem Latvijā. 14. Saeimas vēlēšanu gaidās viņa bija viena no priekšvēlēšanu debašu cikla "Nākamais, lūdzu!" vadītājām.
Selīna ir nacionālo ziņu nodaļas žurnāliste, kura ikdienā nodrošina svarīgāko informāciju par notikumiem Latvijā, priekšvēlēšanu laikā īpašu uzmanību pievēršot politisko spēku solījumiem iekšlietu, valsts drošības un tiesiskuma jomās.
Edgars ir "Delfi" sociālo tīklu profilu redaktors, kurš rūpējas par svarīgāko ziņu publicēšanu "Delfi" sociālajos tīklos, kā arī nodrošina tiešraides no svarīgiem notikumiem. Paredzēts, ka Edgars tiešraidēs sekos līdzi arī vēlēšanu dienas un nakts notikumiem.
Andris ikdienā vada un producē raidījumu "Spried ar Delfi" par svarīgiem tematiem un notikumiem Latvijā. Priekšvēlēšanu laikā viņš ir arī erudīcijas spēles-raidījuma "Saeimas labirints" vadītājs.
"Delfi" jau iepriekš mudināja sabiedrību aktīvāk iesaistīties vēlēšanās, 2017. gadā metot izaicinājumu pašvaldībām kāpināt vēlētāju aktivitāti salīdzinājumā ar iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām un uzvarētājam dāvājot tā gada lielo notikumu – simtgades pirmo filmu. Tādējādi "Delfi" uz Talsiem uzreiz pēc pirmizrādes Rīgā aizveda Vara Braslas jauno filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" kopā ar visu filmas radošo komandu. Ielūgumus uz seansu izķēra divu stundu laikā, un talsinieki bija ārkārtīgi priecīgi gan par iespēju pirmajiem redzēt simtgades pirmo filmu, gan par to, ka tieši viņu pašvaldība 2017. gadā visvairāk iesaistījās sava novada nākotnes noteikšanā.

Ja arī tu vēlies ieinteresētu Latvijas sabiedrību, kas pati lemj savu nākotni, aicinām tevi domāt, spriest un svērt. Ļoti novērtējam ikvienu, kurš jau šobrīd atbalsta "Delfi" redakcijas darbu, esot mūsu abonents. Ja arī tev ir tuvas mūsu vērtības, ieskaties "Delfi Veikals"!