Foto: FK Auda

"Jelgavas" un "Audas" cīņa sestdien Jelgavā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas mačā beidzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Bīstamiem vārtu momentiem nabadzīgā spēlē 72. minūtē sarkano kartīti nopelnīja Ivo Minkevičs, kurš astoņas minūtes iepriekš bija saņēmis dzelteno kartīti.

Pēc patāla brīvsitiena no laukuma labās puses Ralfs Šitjakovs trāpīja pa pārliktni.

82. minūtē no vārtsarga laukuma līnijas Šitikovs vēlreiz trāpīja pa vārtu pārliktni, bumbai atlecot laukumā.

Mača kompensācijas laika sestajā minūtē pēc Brunu Tavaresa sitiena no kreisās puses bumba, kuru aizskāra mājinieku vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs, atsitās pret tuvējo vārtu stabu, bumbai atstājot laukumu.

Turnīra tabulā 15 punkti sešos mačos ir "Riga", 13 punktus ir izcīnījusi RFS, "Daugavpilij" ir 11 punkti, desmit punktus piecās spēlēs ir iekrājusi "Valmiera", "Tukums 2000"/"Telms" ir desmit punkti sešās cīņās, septiņi punkti ir "Metta", pieci - "Audai" un "Grobiņai"/LFS, "Liepājai" ir trīs punkti piecās spēlēs, bet divi punkti sešos dueļos ir "Jelgavai".

"Jelgava" pirmajā kārtā spēlēja 0:0 ar "Daugavpili", bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Savukārt "Auda" pēdējās spēlēs pēc uzvaras pār "Valmieru" (3:1) piekāpās liepājniekiem ar 0:1.

Pagājušajā sezonā trijās no četrām savstarpējām spēlēm pārāka bija "Auda", kamēr viena cīņa noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Dienas pirmajā spēlē Liepājā "Grobiņa"/LFS svinēja pirmo uzvaru virslīgā, ar 3:0 (2:0) mazākumā pieveicot "Metta".

Piektdien "Riga" ar 2:0 pārspēja "Daugavpili", bet RFS ar 5:0 sagrāva "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Svētdien sestās kārtas noslēdzošajā mačā "Valmiera" uzņems "Liepāju".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!