Фото: Jānis Līgats

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu licencēšanas Apelāciju padome noraidījusi "Valmiera FC" iesniegto apelāciju par nepielaišanu UEFA Konferences līgas kvalifikācijai nenokārtoto parādu dēļ, vēsta LFF.

Pērnās virslīgas sezonas ceturtās vietas ieguvēja "Valmiera" nesaņēma licenci dalībai UEFA Konferences līgas kvalifikācijā, jo izvērtēšanas procesā tika konstatētas vairākas neatbilstības, kuru dēļ licence klubam tika atteikta.

"Valmiera FC" esot kavējusi maksājumus sociālajām un nodokļu institūcijām, bet šo nosacījumu izpilde ir obligāta UEFA licences saņemšanai.

"Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas Apelāciju padome 22. maija sēdē, izskatot 17. maija "Valmiera FC" apelācijas sūdzību par 10. maija LFF Klubu licencēšanas Pirmās instances padomes lēmumu nepiešķirt "Valmiera FC" licenci dalībai 2024./2025. gada UEFA klubu sacensībās, pieņēma lēmumu atzīt, ka pārsūdzētais lēmums ir tiesisks, un atstāt to negrozītu," teikts LFF paziņojumā.

"Valmiera FC" ir tiesības minēto lēmumu apstrīdēt Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) Lozannā saskaņā ar aktuālo klubu licencēšanas procesa grafiku.

Līdz šī gada 3. maijam "Valmiera FC" nodokļu parāds bija 188 328 eiro. Iepriekš izskanēja arī informācija par to, ka klubs ilgstoši nemaksāja algu saviem futbolistiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !