Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase piektdien ar zaudējumu sāka Liepājā notiekošo Federāciju kausa izcīņu, ar rezultātu 2:3 (2:0) piekāpjoties vienaudžiem no Austrijas.

Latvijas izlases labā abus vārtus guva Raimonds Krollis, kurš izcēlās spēles pirmajā puslaikā. Vispirms viņš 17. minūtē pēc partnera piespēles nonāca viens pret pretinieku vārtsargu un raidīja bumbu tīklā. Otros vārtus talantīgais "Metta" uzbrucējs izkārtoja pats, spēles 35. minūtē pretinieku soda laukumā apspēlēdams trīs austriešus un triekdams bumbu mērķī.

Tiesa, spēles otrajā daļā austrieši guva trīs bezatbildes vārtus un svinēja uzvaru. Pretinieki vārtus guva, kad atzīmējās ar tālsitienu, izcēlās no 11 metru atzīmes, kā arī noķēra mājiniekus pretuzbrukumā.

Zīmīgi, ka pēc pāris stundām Zalcburgā laukumā dosies abu valstu nacionālās izlases, kas mēros spēkus 2020 .gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla mačā.

Svētdien Jakuba Dovalila vadītā Latvijas U-19 izlase tiksies ar Turciju, bet otrdien - ar Kipru.

Šī turnīra ievadā piektdien Kipra ar 1:0 pārspēja Turciju.

LFF rīkotās Federācijas kausa izcīņas mērķi ir veicināt futbola popularitāti Latvijā, kā arī uzlabot spēlētāju, tiesnešu un treneru prasmes un iemaņas. Mača pieteikumā drīkst būt 20 spēlētāji un atļautais spēlētāju maiņu skaits ir septiņas.

Latvijas U-19 futbola izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Ivans Dubodelovs ("Daugavpils"), Ignatijs Koļesņiks ("Ventspils"), Sergejs Vilkovs (RFS );

Aizsargi: Gabriels Kirkils, Daniels Fedorovičs (abi - "Metta"), Edgars Šakurovs, Deniss Žuravļovs (abi - RFS), Kristers Daniels Lībeks, Roberts Zelmanis (abi - "Liepāja"), Kirils Iļjins ("Daugavpils");

Pussargi: Normunds Uldriķis, Jēkabs Lagūns, Rihards Ozoliņš, Aleksejs Krjukovičs (visi - "Metta"), Deniss Meļņiks (RFS), Edgars Ivanovs, Roberts Magrins (abi - "Daugavpils"), Deivids Drāznieks, Maksims Sidorovs (abi - "Liepāja"), Deniss Stradiņš (Jūrmalas "Spartaks"), Niks Dusaļijevs ("Ventspils");

Uzbrucēji: Raimonds Krollis ("Metta"), Raivis Viļumsons ("Liepāja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!