"Optibet" futbola virslīgas komandu "Valmiera" papildinājis 24 gadus vecais aizsargs Džoiskims Dava, kurš aizvadījis sešus mačus Kamerūnas valstsvienības sastāvā, sociālajā vietnē "Twitter" izziņoja klubs.

Francijā dzimušais kamerūnietis jaunībā pārstāvējis slavenā "Monaco" kluba sistēmu, bet 2016. gadā pievienojās Portugāles augstākās līgas klubam "Gil Vicente". Pieaugušā gaitās laukumā gan viņš gājis tikai Ukrainas superlīgā, kur viņš no 2018. līdz 2020. gadam spēlēja "Mariupol" vienības sastāvā. Ukrainas meistarsacīkstēs, kausa izcīņā, kā arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīros viņš kopā piedalījies 48 spēlēs, pārsvarā spēlējot centra aizsarga pozīcijā.

Savukārt Kamerūnas izlases kreklu viņš vilcis trijās draudzības spēlēs, divās Āfrikas Nāciju kausa atlases turnīra spēlēs, kā arī vienā Nāciju kausa apakšgrupas spēlē.

Klubs arīdzan oficiāli izsludinājis trīs Senegālas futbolistu pievienošanos Vidzemes kluba rindām. Tiesa, 20 gadus vecais aizsargs Pape Jare Fals, 23 gadus vecais pussargs Džibrils Gejs, kurš divas spēles esot aizvadījis Senegālas izlasē, kā arī 18 gadus vecais uzbrucējs Aliuns Ndoije jau pagājušajā virslīgas kārtā gāja pamatsastāvā pret BFC "Daugavpils" komandu. "Valmiera" šo spēli uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Vairākas kārtas "Valmiera" kluba sastāvā aizvadījis arī Latvijas U-21 izlases aizsargs Daniels Balodis, kurš gluži kā bijušais Latvijas valstsvienības pussargs Dāvis Indrāns pievienojies no FK "Jelgava".

Klubam pievienojies arī 23 gadus vecais vārtsargs Kristaps Zommers, kurš atgriezies no Japānas ceturtās augstākas līgas kluba "Nara Club". Bijušais jauniešu izlašu vārtsargs 2019. gada sezonā spēlēja "Liepājas" komandā, bet vairākus gadus pavadījis slavenajā Itālijas klubā "Parma", kad tas cīnījās Itālijas zemākajās līgās.

Aizsardzības stiprināšana uzticēta gruzīnam Lukam Gadrani, kurš iepriekš spēlēja Irānas čempionātā, bet vienu spēli aizvadījis Gruzijas U-21 izlasē. Karjeru Vidzemē turpinās arī 20 gadus vecais Liepājas futbola audzēknis Vladimirs Stepanovs, kurš pērn spēlēja Lietuvas augstākās līgas klubā "Palanga".


Jau ziņots, ka "Valmiera" saņēmusi sankcijas par nepildītām līgumsaistībām pret Vitāliju Jagodinski, Andriju Kožuharu un Mikolu Musoļitinu, bet lielu interesi vienība saņēmusi par uzbrucēju Tolu Arokodari. Par viņu 1,5 miljonus eiro piedāvājis Beļģijas grands "Anderlecht".

Pēc 17 aizvadītām kārtām "Valmiera" ar 31 punktu ieņem trešo vietu virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!