Futbola klubs Jūrmalas "Noah" pirmdien Latvijas Futbola federācijai (LFF) iesniedza apelāciju par klubam atsaukto licenci dalībai šā gada "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionātā, sarunā ar ziņu aģentūru LETA apstiprināja LFF Komunikācijas nodaļas vadītājs Toms Ārmanis.

LFF piektdien atsauca Latvijas futbola virslīgas potenciālā jaunpienācēja Jūrmalas "Noah" komandas licenci dalībai turnīrā.

LFF Disciplinārlietu komiteja (DK), izvērtējot situāciju, kas skar izmaiņas "Noah" klubā un šo izmaiņu radītās sekas, secināja, ka klubs neatbilst vairākiem LFF Klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem, tajā skaitā obligātajiem, kas ir nepieciešami, lai tas saglabātu LFF-A licenci dalībai 2021. gada "Optibet" virslīgas čempionātā. Līdz ar to klubam piešķirtā licence tika atsaukta dienu pirms čempionāta sākuma.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka, pēc tā rīcībā esošas informācijas, "Noah" apstrīdējusi LFF lēmumu un iesniegusi apelāciju. Ārmanis apstiprinājis, ka "Noah" klubs pirmdien iesniedza federācijai apjomīgu apelāciju, kuras izskatīšanu Apelāciju komiteja operatīvi izskatīs tuvākajās dienās.

"Situācija ir bezprecedenta," skaidro LFF Komunikācijas nodaļas vadītājs. "Gadījumā, ja Apelāciju komisija lems par labu klubam, licence dalībai virslīgā tiks atgriezta."

Šobrīd Latvijas futbola virslīgā spēlē pērnā gada čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", "Metta" un "Daugavpils". Šīs astoņas komandas aizvadītajās brīvdienās jau uzsāka 30. virslīgas sezonu.

Savukārt "Noah" komanda izpelnījusies sankcijas par neizpildītām saistībām, bet pirmdien plašākai publikai kļuva zināms, ka klubs tiek turēts aizdomās par futbolista paraksta viltošanu.

"Noah" klubs uz vietu virslīgā cerēja, pārņemot 2020. gada 1. līgas uzvarētājas "Lokomotiv" tiesības pieteikties čempionātam. Biedrībā "Lokomotiv Daugavpils" – kas vēlāk pārtapa par "FC Noah Jurmala" – viena vieta tika atvēlēta Armēnijas investoru uzticības personai Arsēnijam Andrejevam, bet vēl divas vietas ieņēma Vadims Lunis un Nikolajs Poženskis, kurus "Lokomotiv" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis raksturojis kā bērnības draugus.

Taču īsi pirms sezonas sākuma armēņi, kuru pārvaldībā ir arī Erevānas "Noah" un Itālijas klubs "ACN Siena 1904", atteicās no sadarbības ar "Lokomotiv" pārstāvjiem. Jakubovskis gan uzstājis, ka armēņu investora aiziešana netraucēs kluba darbībai, atsaucoties uz finanšu apliecinājumiem 900 tūkstošu eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!