Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase ceturtdien UEFA Nāciju līgas mačā ielaida vieglus vārtus pret Moldovu, bet otrajā puslaikā ar maiņām pastiprināja spēli, taču nepaveica pašu svarīgāko - nepanāca izlīdzinājumu, secināja komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau ziņots, ka Latvijas futbolisti lieliskā atmosfērā un piepildītā "Skonto" stadionā ceturtdien UEFA Nāciju līgas mačā ar 1:2 (0:2) zaudēja Moldovai. Komandai pārtrūka astoņu nezaudētu spēļu sērija.

"Diezgan viegli ielaidām vārtus pirmajā puslaikā. Vairākās situācijās netikām galā ar pretinieku vertikālo pāreju un ļāvām brīvi izdarīt pirmo pieskārienu bumbai. Pirmajā puslaikā nebijām pietiekoši kompakti," pēcspēles preses konferencē izteicās Kazakeviš. "Pirmajā tikšanās reizē ar Moldovu bijām efektīvāki uzbrukumā, bet šoreiz otrajā puslaikā radītās iespējas neizmantojām. Šoreiz pretinieks savas iespējas izmantoja labāk. Abos ielaistajos vārtos lielā mērā atbildība gulstas uz mūsu pašu nekvalitatīvajām darbībām aizsardzībā. Otrajā puslaikā bija jāpieliek milzīgas pūles, lai atgrieztos spēlē, un tas līdz galam neizdevās."

Kazakevičs akcentēja, ka Latvijas izlase otrajā puslaikā centusies pārkārtot darbības, lai izdarītu agresīvāku spiedienu uz pretinieku centra aizsargiem.

"Pretinieks arī, protams, izvietojās kompaktāk. Sākām spēlēt vertikālāk, malējie spēlētāji kļuva aktīvāki. Uzbrukuma zonā sākām spēlēt ar trim futbolistiem, un sāka veidoties iespējas. Spēles beigās vēlējos redzēt aktīvāku malu maiņu, tomēr skaidrs, ka šādā spiediena situācijā daudz ko izšķir sīkas nianses. Spēli pastiprināt mums izdevās, taču neizdevās izdarīt pašu svarīgāko," pauda treneris.

"Roberta Uldriķa un Artūra Zjuzina trūkums bija jūtams, taču es nevaru tiem spēlētājiem, kuri ieņēma viņu vietu, izteikt lielus pārmetumus. Roberta situācija attiecībā uz nākamo spēli pašlaik neizskatās cerīga, bet par Artūru vēl man ir grūti spriest," pauda Kazakevičs.

Latvijas izlases stūrmanis pēc mača arī slavēja līdzjutējus, kuri "Skonto" stadionā parūpējās par lielisku atmosfēru.

"Gribu izteikt vislielāko pateicību mūsu līdzjutējiem. Atmosfēra stadionā bija fantastiska! Gribējām sagaidīt momentu, kad gūstam otros vārtus un stadions uzsprāgst. Paldies visas komandas vārdā par šo atmosfēru! Tas mūsu vilšanos, ka šo pēdējo soli neveicām mājās, protams, pastiprina," izcēla Kazakevičs.

Noslēdzošais mačs šīs sezonas Nāciju līgā Latvijas izlasei būs svētdien izbraukumā pret sīksto Andoru. Šajā spēlē arī būs iespēja nodrošināt pirmo vietu grupā un iespēju pacelties uz Nāciju līgas C divīziju. Latvijai šajā cīņā pietiks ar neizšķirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!