Foto: F64

Latvijas futbola klubs "Riga" FC pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi līgumu ar galveno treneri Sandro Perkoviču, vēsta klubs.

Perkovičs Rīgas kluba vadību pārņēma 2022. gada jūnijā, kad nomainīja pazīstamo treneri no Vācijas Torstenu Finku, kurš gan komandu nenovadīja pat pusi sezonas.

"Riga" aizvadīto sezonu noslēdza "Optibet Virslīga" kopvērtējuma otrajā vietā, četrus punktus piekāpjoties čempionei "Valmiera" FC.

Perkovičs bija 15. cilvēks, kurš pildījis galvaspilsētas kluba galvenā trenera pienākumus kopš "Riga FC" startē "Optibet" futbola virslīgā (kopš 2016. gada).

Darbu klubā neturpinās arī Perkoviča asistenti Zlatko Basičs, Toni Modričs, Boruts Semlers, Oleksandrs Nohins un Deniss Romanovs.

Perkovičam spēlētāja karjera neizvērtās ilgstoša, viņš kā futbolists pārstāvēja Austrijas un Horvātijas klubus. Trenera karjeras sākumā Perkovičs strādāja Austrijas klubos "Ilz", "Nestelbach" un "Sturm Graz" komandās. 2018. gadā Perkovičs parakstīja līgumu ar Kipras augstākās līgas klubu "Paphos" un bija Zeļko Kopiča asistents. Pēc tam vienu gadu Perkovičs strādāja Zagrebas "Dinamo" U19 komandā.

2021. gada vasarā Perkovičs kļuva par Kipras kluba "Akritas" galveno treneri. Šī komanda sezonas beigās nodrošināja vietu augstākajā līgā, bet treneris sezonas vidū devās uz Horvātiju. Perkovičs bija Horvātijas čempiones Zagrebas "Dinamo" galvenā trenera Kopiča asistents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!