Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasē pēc divām pārbaudes spēlēm pret Somijas valstsvienību savainojumus guvuši seši spēlētāji, bet galvenais treneris Harijs Vītoliņš to saista ar augstu pašatdeves līmeni, viņš stāstīja preses konferencē pēc spēles.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase divās pārbaudes spēlēs pēc kārtas Somijas hokejistiem piekāpās ar rezultātu 2:3. Trešdien Latvija zaudēja pagarinājumā, bet ceturtdien nenoturēja divu vārtu pārsvaru.

"Puiši nežēloja sevi. Divās spēlēs esam zaudējuši sešus spēlētājus," preses konferencē pēc spēles teica Vītoliņš.

Pēc pirmās abu komandu spēles Vītoliņš stāstīja, ka traumas guva tikai Renārs Krastenbergs un Rihards Marenis, bet pirms otrās spēles intervijā televīzijas kanālam "TV6" viņš atzina, ka arī Toms Andersons, Roberts Mamčičs un Haralds Egle esot savainoti. Egle ceturtdien spēlēja ar pretsāpju zāļu palīdzību. Savukārt Oskars Batņa otrā mača trešajā periodā devās uz ģērbtuvēm savainojuma dēļ.

"Pagaidām nezinām par savainojumu nopietnību. Andersonam un Marenim tās ir hroniskas traumas, Krastenbergs neveiksmīgi izmežģīja," skaidroja Vītoliņš. "Mēs gribam pašatdevi, un reizēm plīst."

Vītoliņš slavēja Latvijas hokejistu pašatdevi, un tā bija visaugstākajā līmenī. Viņš bija priecīgs, ka līdz mačiem pret Šveici būs lielāka pauze, un hokejistiem būs laiks atkopties. "Paskatīsimies, cik ilgs laiks traumētajiem būs vajadzīgs," norādīja galvenais treneris.

Runājot par maču pret Somiju, Vītoliņš uzskata, ka Latvijas izlasi pirmie zaudētie vārti izsita no ritma, un laukumā sākās haoss, sākām zaudēt pozīcijas. "Taču tas viss ir labojams. Labs mācību materiāls, gatavojoties nākamajam posmam," uzsvēra treneris. "Jāmācās noturēt pārsvars. Mēs atdevām iniciatīvu, bet somi tikai meta ripu iekšā zonā un gribēja mūs nospiest. Spēlējām pareizi, meklējām pretuzbrukumus. Man būtu pretenzijas, ja mēs spēlētu pasīvi. Taču puiši atdevās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!