Foto: Florida Panthers

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

"Panthers" savā laukumā ar 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Bufalo "Sabres", kuras rindās spēlē Zemgus Girgensons.

Balinskis uzvarētāju rindās uz ledus bija 16 minūtes un 21 sekundi, no kurām 52 sekundes spēlēja mazākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar diviem metieniem pa vārtiem, diviem spēka paņēmieniem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Girgensons starp viesiem spēlēja desmit minūtes un 50 sekundes, teju divas minūtes pavadot mazākumā, un uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem, kā arī iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētāju rindās ar precīzu metienu izcēlās Kevins Stenlunds, Antons Lundels un Sems Reinhards, kurš arī guva uzvaru nesošos vārtus papildlaikā, kamēr "Sabres" rindās mājinieku vārtsargu izdevās pārspēt Taisonam Džostam un Džekam Kvinam.

Citā mačā "Canucks" viesos ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Edmontonas "Oilers".

Šilovs palika uz rezervistu soliņa, bet Bļugers laukumā bija 14 minūtes un 46 sekundes, no kurām divas minūtes un piecas sekundes spēlēja mazākumā. Uzbrucēja kontā divi metieni pa vārtiem, viens spēka paņēmiens, uzvarēti četri no astoņiem iemetieniem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Vankūveras vienības labā vārtus guva Sems Lafertijs, Piuss Zuters un Dakota Džošu, bet vienīgais precīzais metiens "Oilers" rindās padevās Evanderam Keinam.

Vēl Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina izbraukumā ar 4:6 (1:3, 1:3, 2:0) piekāpās Nešvilas "Predators".

Rietumu konferences turnīra tabulā "Canucks" ar 107 punktiem 80 spēlēs ieņem otro vietu, bet Austrumu konferencē "Panthers" ar 108 punktiem 81 mačā atrodas ceturtajā vietā, "Sabres" ar 82 punktiem ierindojas 12.pozīcijā, kamēr "Blue Jackets" ar 64 punktiem ir pēdējā 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!