Foto: F64
Latvijas U-20 hokeja izlasei pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrā jāsāk beidzot uzvarēt, uzsver komandas uzbrucējs Kārlis Ozoliņš.

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās Latvijas hokejisti zaudēja visos četros mačos un tagad cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, spēkojoties ar Slovākiju un Vāciju.

"Turējām rezultātu, tomēr sešas minūtes pietrūka," par pēdējo apakšgrupas maču, kurā Latvija ar rezultātu 2:4 piekāpās Čehijai, izteicās ikdienā "Liepājas metalurgs" komandā spēlējošais Ozoliņš. "Pieļāvām daudz kļūdu savā zonā, gribētos arī vairāk mest pa pretinieku vārtiem un kontrolēt ripu. Tomēr pat ar šādu spēli bija pilnīgi reāli nopelnīt punktu, bet mūs pievīla noraidījumi."

Ozoliņš uzsvēra, ka izlase spēs noskaņoties uz "izkrišanas raunda" mačiem un iepriekšējās neveiksmes tai netraucēs.

"Tagad mums ir pāris dienas atpūtai, strādāsim treniņos pie tā, kas neizdodas spēlēs," stāstīja uzbrucējs. "Ir laiks beidzot uzvarēt, mēs to varēsim."

Zīmīgi, ka piecu gadu laikā pasaules čempionātos augstākajā divīzijā Latvijas U-20 izlasēm ne reizi nav izdevies uzvarēt kādu no vadošajām astoņām komandām, kaut iespējas bijušas vairākkārt.

Kā ziņots, Latvija un Slovākija savā starpā tiksies 3.janvārī, bet vēl dienu vēlāk Latvijas hokejistu sagaidīs cīņa ar B grupas vājāko komandu Vāciju.

Pēc viena apļa turnīra, pa piecām komandām sacenšoties divās grupās, izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras apakšgrupas trīs labākās vienības - pirmajā vietā finišējušās izlases automātiski iekļūs pusfinālā, bet otrajā un trešajā pozīcijā palikušās valstsvienības izspēlēs ceturtdaļfināla cīņas. Savukārt grupu divas vājākās komandas apvienosies vienā apakšgrupā, kur viena apļa ietvaros noskaidros vienīgo izlasi, kurai spēcīgāko sabiedrība būs jāpamet.

Izdzīvošanās grupā komandas ņems līdzi izcīnītos punktus no pirmās kārtas mača pret otru vienību no savas apakšgrupas. Vājākās izlases vietu nākamajā čempionātā ieņems Norvēģija, kas decembra vidū triumfēja pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!