Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien četras reizes meta pa vārtiem, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" cieta zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Sabres" viesos ar 2:4 (0:1, 1:2, 1:1) piekāpās Ņūdžersijas "Devils", ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Grigensons šajā spēlē laukumā bija desmit minūtes un 45 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, šajā statistikas rādītājā būdams labākais savā komandā. Tāpat latvietis uzvarēja sešos no 11 iemetieniem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu -2.

Mača rezultātu pirmā perioda piektajā minūtē atklāja mājinieku aizsargs Kals Kvinsijs, bet otrās trešdaļas sākumā Markuss Folinjo panāca izlīdzinājumu. Pēc dažām minūtēm Niks Lapins atjaunoja pārsvaru "Devils" komandai, bet trešdaļas otrajā pusē Kails Palmjēri dubultoja Ņūdžersijas hokejistu pārsvaru. Trešās trešdaļas septītajā minūtē Džons Mūrs guva ceturtos vārtus mājinieku labā, bet līdz puslaika vidum Mets Moulsons vienus vārtus atguva. "Sabres" tā arī neatspēlējās un cieta zaudējumu ar 2:4.

Abas komandas savā starpā tikās arī piektdien, kad uzvaru pagarinājumā ar 2:1 svinēja "Devils".

Girgensons šosezon 15 spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -5.

Tikmēr "Sabres" hokejisti 15 spēlēs tikuši pie 14 punktiem, ieņemot 14.vietu Austrumu konferencē un pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!