Foto: Gata Pabērza kolāža

Sajūta, ka 2021. gads iesācies ļoti gausi, lai neteiktu tūļīgi – sapriecājoties par to, ka 2020. beidzot nolikts uz lāpstiņām, daudziem piemirsies, ka pats no sevis par Bredu Pitu nekļūs arī viņa pēctecis. Nāksies atrotīt piedurknes! Varbūt ne gluži jamaikiešu sprintera, bet vismaz pieklājīgā pēcsvētku krosa tempā uz priekšu turpina virzīties arī sporta medijs MVP. Lūk, tēmas, ko, iespējams, palaidāt garām aizvadītās nedēļas steigā.

Elvis(s) un 'bekvokālisti'. Ko savādā NHL sezona sola četriem latviešiem

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vairāk nekā simts gadus ilgajā NHL vēsturē līdzīgu sezonu nav bijis un, visticamāk, nekad arī vairs nebūs. Šajā eksperimentā piedalīsies arī vismaz četri latviešu hokejisti. Kas starpsezonā noticis viņu pārstāvētajās organizācijās, kādus sportiskos mērķus katra no tām objektīvi var izvirzīt 2021. gadā un kāda loma tajos atvēlēta mūsējiem – glīti un akurāti pa plauktiņiem salicis Ulvis Brože.

Lasīt vairāk

Vai Laura Ikauniece joprojām ir Latvijas olimpiskā cerība?

Foto: F64

Kopš 2016. gada olimpiskajām spēlēm operāciju Laurai Ikauniecei bijis vairāk, nekā startu, un pēc pēdējās no tām pagājušā gada izskaņā ārsti atzīst: mūsdienu medicīnas iespējas ir izsmeltas. Izvēloties treneri, kura filozofija ir "visu vai neko", talantīgā sportiste riskēja. Laiks sākt izvērtēt, vai risks attaisnojies, jo otrreiz nepaveiksies – šogad Tokijas olimpiskās spēles vairs neviens nekur nepārcels...

Lasīt vairāk

Armands Puče: Smadzenes ledusskapī, muskuļi – bļodā

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Nav labi, ja esi nonācis noteiktā vecumā pie atziņas, ka tev neviens nepalīdz, lai gan ik dienas tiek cilāts simtiem kilogramu, noskriets desmitiem kilometru, trenējot izturību, reakcijas ātrumu, spēka eksploziju utt. Forši! Kāpēc tas tev ir jādara?" savā komentārā jautā Armands Puče un pats arī... Nē, neatbild, tomēr – piedāvā dažas pārdomas, kas šajos laikos ļoti daudziem sporta profesionāļiem (un "profesionāļiem") aktuālo jautājumu var palīdzēt vismaz saprast. Lai pēc tam nav tā, ka meklē, kurš nopirks viņu olimpiskās medaļas, vai labākajā gadījumā stāsta, ka ir numerologi...

Lasīt vairāk

Tāpat pagājušajā nedēļā atgādinājām par kādu trilleri, par ko šajās dienās pirms 27 gadiem pārtapa divu slavenu sportistu sāncensība Lillehammeres spēļu priekšvakarā. Uzbrucējs maskā, meli, drāma uz olimpiskā ledus, medaļa un tiesas spriedums – tas viss ir atrodams Nensijas Keriganas un Tonjas Hārdingas attiecību stāstā. Savukārt nedēļas nogalē pievienojām Latvijas izcilajām komandām vēl vienu spožu eksponātu – sieviešu basketbola valstsvienību, kas trīs gadu laikā izbaudīja gan prieku (Eiropas pusfināls), gan lepnumu (Pekinas olimpiskās spēles), gan arīdzan rūgtas asaras (Eiropas čempionāts Rīgā).

Kas gaidāms "MVP"

Nākamajā nedēļā varēsiet lasīt sarunu ar treneri, kuram šosezon nācies iekāpt ļoti, ļoti lielās kurpēs – stājoties amatā, ko kaimiņos Lietuvā var dēvēt ne tikai par Nr.1 sportā, bet diezgan droši – Top-3 arī visā valstī. Izvērtēsim, kāpēc krātiņā pēkšņi nonākusi šķietami drosmīgā un bezbailīgā pašmāju hokeja "lauvas sirds", atcerēsimies dramatiskus notikumus Sahāras tuksnesī, kas pasaulei citā gaismā atklāja vienu no 20. gadsimta izcilākajām politikas zvaigznēm-, kā arī ņemsim aiz ragiem vēl dažas citas tēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!