Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) izteikusi piedāvājumu Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF), ka tā ir gatava uzņemt visu 2021. gada pasaules čempionātu hokejā Rīgā, sarunā ar aģentūru TASS atzina IIHF prezidents Renē Fāzels.

IIHF viceprezidents Kalervo Kummola šonedēļ jau Somijas Radio atzina, ka vienkāršākais risinājums čempionāta organizēšanas ziņā būtu pārcelt to no Minskas, visu turnīru aizvadot tieši Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Fāzels piektdien atklājis, ka LHF vadība IIHF pat izteikusi gatavību uzņemt visas 16 komandas, nevis tikai divas apakšgrupas, kā tas bija sākotnēji plānots.

"Saņēmām piedāvājumu no Latvijas," saka Fāzels. "Viņi ir gatavi divās arēnās Rīgā uzņemt 16 komandas."

Šveicietis jau iepriekš minējis, ka janvāra beigās IIHF būtu jāpieņem lēmums par čempionāta norisi. Savukārt Kummola izteicies, ka to nevar pieņemt vēlāk par 27. janvārī gaidāmo IIHF padomes sanāksmi.

"Domāju, ka piecu līdz desmit dienu laikā tiks pieņemts lēmums par Minsku," aģentūrai TASS atzīst Fāzels. "Mums jāaizvada vēl vairākas tikšanās. Ja atcelsim turnīra norisi Minskā, tad varbūt citas federācijas izteiks savus piedāvājumus."

IIHF vadība nav slēpusi, ka Baltkrievijas vietu varētu ieņemt Dānija un Slovākija. Fāzels tagad arī atklājis, ka Dānija, kura jau tikusi pie tiesībām 2025. gadā organizēt meistarsacīkstes kopā ar Zviedriju, neiebilst organizēt abus čempionātus.

LHF prezidents Aigars Kalvītis vēl novembrī norādīja, ka vēl nevar viennozīmīgi izteikties par iespēju Latvijai čempionātu uzņemt pilnībā. Šādā gadījumā otrās halles vajadzības varētu pildīt "Elektrum" Olimpiskajā centrā izveidota pagaidu hokeja halle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!