Foto: F64

Latvijas hokeja izlases treniņiem trešdien pirms Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pievienojās Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) spēlējošie Rūdolfs Balcers un Teodors Bļugers, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

LHF otrdienas vakarā sociālajos tīklos publicētajā video Balcers stāstīja, ka viņš trešdien būs uz ledus ar pārējiem valstsvienības spēlētājiem. Savukārt trešdien LHF informēja arī par Bļugera pievienošanos valstsvienībai.

Otrdien treniņus ar Latvijas izlasi sāka vēl viens hokejists no NHL Zemgus Girgensons.

Šajā vasarā gan Balcers, gan Bļugers pagarināja līgumus ar savām komandām. Balcers turpinās spēlēt Sanhosē "Sharks" rindās, bet Bļugers turpinās karjeru Pitsburgas "Penguins" sastāvā.

Balcers un Bļugers iepriekšējo reizi Latvijas izlasi pārstāvēja 2019. gada pasaules čempionātā.

Latvijas hokeja izlase šobrīd trenējas "Kurbads" ledus hallē. Nākamās nedēļas beigās – 20. un 21.augustā – "Arēnā Rīga" tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles ar Norvēģijas valstsvienību.

Kvalifikācijas turnīra E grupas spēles no 26. līdz 29.augustam norisināsies "Arēnā Rīga". Par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies Latvijas, Francijas, Itālijas un Ungārijas izlases. Latvijas komanda turnīru sāks 26.augustā plkst.19.30 ar cīņu pret Itāliju. Dienu vēlāk Latvijas hokejistiem plkst.20 paredzēts mačs pret Ungāriju, bet 29.augustā Latvija turnīru noslēgs ar dueli pret Franciju, kas sāksies plkst.17. Turnīra atklāšanas spēle būs 26.augustā plkst. 15.30 starp Francijas un Ungārijas valstsvienībām. 27.augustā plkst.16 spēlēs Francija un Itālija, bet 29.augustā plkst.13 tiksies Ungārija un Itālija.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs, Artūrs Šilovs, Mareks Mitens, Rūdolfs Lazdiņš;

Aizsargi: Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Sandis Smons, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Kārlis Čukste, Artūrs Kulda, Jānis Jaks, Ņikita Mateiko;

Uzbrucēji: Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Rodrigo Ābols, Oskars Batņa, Deniss Smirnovs, Rihards Marenis, Renārs Krastenbergs, Mārtiņš Dzierkals, Eduards Tralmaks, Haralds Egle, Kaspars Daugaviņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Ronalds Ķēniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!