Foto: F64

Latvijas hokejists Jānis Jaks esot saņēmis divu gadu līguma piedāvājumu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Soči", no kura aizsarga pozīcijas spēlētājs atteicās, lai pievienoties Čehijas klubam Litvīnovas "Verva", vēsta portāls "metaratings.ru".

Jau vēstīts, ka Jaks "Verva" rindās spēlēs kopā ar Kristapu Zīli un Ralfu Freibergu. Iepriekš izskanēja spekulācijas, ka viens no Latvijas izlases vadošajiem aizsargiem Jaks varētu atgriezties KHL, turpinot sadarbību ar "Soči".

Kā vēsta Krievijas medijs, tad "Soči" esot izteikuši divu gadu līguma piedāvājumu Jakam, taču viņš no tā esot atteicies. Kā iemesls atteikumam tiek izcelts Latvijas varas iestāžu izdarītais spiediens nebraukt spēlēt uz Krieviju.

Jau vēstīts, ka Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidīja Habarovskas "Amur" transfēra pieprasījumu, lai savā sastāvā iegūtu vārtsargu Jāni Kalniņu. Arī Latvijas uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs vienojies par līgumu ar KHL klubu Vladivostokas "Admiral".

Reaģējot uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, šī gada aprīli apstiprināti Saeimas grozījumi Sporta likumā paredz, ka Latvijas sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā un Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!