Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vegasas "Golden Knights" galvenais treneris Brūss Kesidijs pauda gandarījumu par latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera iegūšanu no Pitsburgas "Penguins".

Bļugers agrā ceturtdienas rītā no "Penguins" tika aizmainīts uz "Golden Knights", kas ir viena no Rietumu konferences vadošajām komandām un, visticamāk, pavasarī spēlēs Stenlija kausa izcīņā.

"Esmu redzējis Bļugeru, spēlējam Pitsburgā. Zinu, ka viņš krāja punktus koledžā, tāpat ["Penguins" fārmklubā] Vilksbārē/Skrentonā, kur arī viņu ievēroju, un to darīja arī Pitsburgā. Šis ir puisis, kurš pielāgojas apstākļiem, lai varētu spēlēt NHL. Un mani tas pozitīvi iespaido," pēc Bļugera iemainīšanas un nupat gūtās uzvaras pār Karolīnas "Hurricanes" (3:2) preses konferencē teica Kesidijs.

Kaut arī "Golden Knights" hokeja Mekā ienāca tikai 2017. gadā, tā bijusi ļoti veiksmīga komanda, jo jau pirmajā sezonā aizkļuva līdz Stenlija kausa finālam un tikai vienreiz nav iekļuvusi "play-off". Šobrīd vienība ar 78 punktiem 61 spēlē ir Rietumu konferences vadībā, taču astotajā vietā esošā Vinipegas "Jets" atpaliek vien sešus punktus.

"Šos gadus Bļugers ir spēlējis komandā, kurā ir uzvarētāju mentalitāte, viņš ir piedalījies "play-off". Tā kā mums būs palīgs tieši šajā lomā. Bļugers spēlē centrā, viņš ir labs iemetienos, un viņa darbības aizsardzībā ir teicamas," slavēja Kesidijs.

Par iespējamo Bļugera aizmainīšanu tika runāts jau vairākas nedēļas. Kaut arī latvietis tiek augstu novērtēts ar savu spēli mazākumā un iemetienos, viņš ir zaudējis jaudu uzbrukumā - šosezon tikai divi vārti un desmit (2+8) rezultativitātes punkti 45 spēlēs. Sezonas sākumu viņš bija spiests izlaist traumas dēļ.

"Domāju, Bļugers uzbrukumā spēj parādīt vairāk, nekā šosezon to varējis. Tomēr tik un tā viņš ir iekrājis rezultativitātes punktus. Uzskatu, ka Bļugers lieliski iederēsies mūsu ceturtajā maiņā," sprieda treneris. "Man patīk šis papildinājums. Bļugers padara mūs par labāku aizsardzības komandu. Viņš ir arī ļoti labs mazākumā."

Bļugers NHL debitēja 2019. gada janvārī, kad vairākas sezonas bija pavadījis Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", un kopš tā laika uzbrucējs Pitsburgas fārmklubā vairs neatgriezās. Pateicoties savai spēlei aizsardzībā un mazākumā, viņš kļuva par svarīgu "Penguins" elementu. Kopumā viņš NHL regulārajā čempionātā 250 spēlēs guvis 92 (33+59) rezultativitātes punktus, bet 18 Stenlija kausa mačos viņam divi (1+1) punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!