Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" ģenerālmenedžeris Kevins Adamss trešdien apstiprināja vēlmi paturēt latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, taču jaunajam līgumam jābūt tādam, kas apmierina abas puses.

Girgensonam ar šo sezonu beidzas līgums "Sabres" komandā, kurā viņš ir pavadījis visas desmit savas NHL sezonas. Latvietis, kurš nolēma tomēr nebraukt uz pasaules čempionātu, iepriekš izteica vēlēšanos palikt Bufalo.

Kontrakts noslēgsies arī "Sabres" kapteinim Kailam Okposo, kamēr Girgensons ir viņa palīgs, spēļu laikā uz sava krekla nēsājot "A" burtu.

"Gan Kails, gan Zemgus vispirms jau ir labi cilvēki. Viņi viens otru lieliski papildina. Girgensons ir klusais līderis, taču viņam rūp savi komandas biedri, un viņiem rūp viņš. Zemgum ļoti reti ir kāpumi vai kritumi, viņš bijis ļoti stabils," latvieti slavēja "Sabres" ģenerālmenedžeris.

"Mēs ar viņu runāsim, taču vienošanās brīdī jābūt apmierinātām abām pusēm. Zemgus mūsu komandai bijis ļoti vērtīgs," pauda Adamss.

Latvietis hokeja Mekā 625 spēlēs guvis 174 (81+93) rezultativitātes punktus. Tiesa, viņš vēl nekad nav spēlējis Stenlija kausa izcīņā. Girgensons šosezon pelnīja 2,2 miljonus ASV dolāru un 80 mačos guva 18 (10+8) punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!