Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks", kura sistēmā atrodas latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, no Monreālas "Canadiens" iemainījis vēl vienu ripu ķērāju Keisiju Desmitu.

"Canucks" par Desmitu atdevusi 31 gadu veco uzbrucēju Taneru Pīrsonu, kurš savas NHL karjeras laikā 590 spēlēs guvis 272 (133+139) rezultativitātes punktus, un trešās kārtas izvēli 2025. gada draftā. Pīrsons iepriekšējā sezonā gan piedalījās vien 14 mačos.

Tikmēr 32 gadus vecais Desmits līdz šim visu savu profesionāļa karjeru spēlēja Pitsburgas "Penguins", bet augusta sākumā viņš maiņas darījumā nonāca "Canadiens" rīcībā. Šajā klubā viņš tā arī neaizvadīs nevienu maču, jo nu kļuvis par "Canucks" vārtsargu.


Desmits savā NHL karjerā aizvadījis sešas sezonas, kuru laikā 134 spēlēs vidēji ielaidis 2,81 vārtus un atvairījis 91,2% metienu. Viņa kontā arī deviņas "sausās" spēles. Pagājusī sezona amerikānim gan nebija tik spoža - 38 mačos caurmērā 3,17 vārti un 90,5% atvairītu metienu.

Vārtsargs šogad pārstāvēja ASV izlasi pasaules čempionātā, turklāt bronzas mačā piekāpās tieši Latvijai ar Šilovu vārtos. Desmits šajā turnīrā septiņās spēlēs caurmērā izcēlās ar 1,95 ielaistiem vārtiem un 91,8% atvairītu metienu. Tikmēr Šilovs kļuva par čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

NHL klubi šonedēļ sāk pirmssezonas treniņnometnes, un ar "Canucks" būs arī Šilovs. Viņš pagājušajā sezonā debitēja NHL un piecās spēlēs vidēji ielaida 2,75 vārtus un atvairīja 90,8% metienu. Par Vankūveras komandas pirmo vārtsargu tiek uzskatīts Tečers Demko, kuram ir līgums par pieciem miljoniem ASV dolāru sezonā, kamēr Desmita kontrakts ir 1,8 miljonus dolāru vērts.

"Canucks" komandu pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!