Foto: DELFI

Latvietis Dairis Bertāns pēc spēlēšanas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā jūt, ka var spēlēt pasaules spēcīgākajā pasaules basketbola līgā.

"Esot vasaras līgā, sapratu, ka spēlēt NBA varu noteikti. Labi jutos laukumā un varbūt šajā spēles stilā pat iederos," sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu "Sporta studija"pauda Bertāns, kurš nu atgriezies Latvijā, lai jau tuvākajā laikā pievienotos Latvijas izlasei, kas gatavojas 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Bertāns šovasar Orlando notikušajā NBA Vasaras līgā cīnījās Bostonas "Celtics" komandā, aizvadot trīs spēles, kuru laikā vidēji guva 6,6 punktus. Tiesa, turnīrs latvietim noslēdzās priekšlaicīgi, jo trešajā mačā viņš pēc pretinieku vienības spēlētāja pārkāpuma ar galvu ietriecās groza konstrukcijā, gūstot kakla traumu.

Bertāns "Sporta studijai" atklāja, ka "Celtics" esot viņu noskatījuši iepriekšējā sezonā, ko Bertāns aizvadīja Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) komandā "Bilbao Basket".

"Bostona bija konkrēta un teica, ka vēlas redzēt mani savā Vasaras līgas komandā. Vienībā gaisotne bija laba, taču tā sities treniņos līdz šai dienai vēl nebiju. Var just, ka visi cīnās par to vienu divām vietām sastāvā. Bet tas viss notika tādā pozitīvā un solīdā gaisotnē," uzsvēra Bertāns, kuru par parādīto sniegumu Vasaras līgā uzslavēja "Celtics" kluba galvenais treneris Breds Stīvenss. "Domāju, ka "Celtics" trenera uzslavas izpelnījos ar savu darbu un attieksmi. Viņi redzēja, ka esmu atbraucis cīnīties un parādīt visu, ko varu."

""Celtics" variantu negribu nolikt malā pavisam. Darījumu rezultātā viņi šovasar var atbrīvoties no kāda manā pozīcijā. Tādā gadījumā ir iespējas iekļūt sastāvā," atzina Bertāns.

Iepriekš Bertāns izteicies, ka varētu arī neatgriezties "Bilbao Basket" klubā, kuru aizvadītajā sezonā nomocīja finansiālas problēmas. Latvietis uzsvēra, ka viņa primārais uzdevums ir tikt komandā pie tāda trenera, kurš zinās, kā spēlētāju izmantot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!