Foto: F64
Latvijas basketbola izlasi pārbaudes turnīra mačā pret Krieviju pievīla metienu precizitāte, tikmēr spēka spēlē pretinieki bija galvas tiesu pārāki, atzina galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Atgādinām, ka Latvijas basketbolisti Bambergā Superkausa izcīņas otrajā spēlē zaudēja Krievijas izlasei – 64:73 (19:27, 36:39, 44:59). Turnīra pēdējā spēlē svētdien plkst.18 pēc Latvijas laika valstsvienības pretinieki būs Izraēlas vienība.

"Tā kā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nebūs jāspēlē trīs dienas no vietas, negribam pārslogot labākos spēlētājus. Tāpēc atpūtas diena bija Kristapam Janičenokam, bet tiem, kuri devās laukumā, limitējām spēles laiku," Latvijas Basketbola savienībai (LBS) skaidroja Bagatskis. "Statistika nemelo – Krievijas komandas rezultatīvākie un vērtīgākie bija centra spēlētāji, kuri mūsu aizsardzībai sagādāja lielas problēmas. Aizsardzībā meklējām pret viņiem variantus, bet neko daudz vis neatradām."

Pret tādiem pretiniekiem mūsu asākais ierocis ir un paliek uzbrukums – ātrs un, galvenais, bagāts precīziem metieniem. Otrajā ceturtdaļā tuvojāmies vēlamajam stilam un no mīnus 17 piedzinām līdz mīnus 3. Diemžēl pārtraukuma laikā pavediens atkal pazuda un krievi mērķtiecīgi izmantoja mūsu vājās vietas," turpināja speciālists. "Spēlētāji ar katru dienu laukumā saprotas aizvien labāk, bet mūsu intensīvais spēles stils prasa lielu spēka patēriņu. Precizitātes trūkums liecina par to, ka labākā spēles kondīcija vēl nav sasniegta. Jo vairāk tādēļ, ka spēlētājiem bijis atšķirīgs darba režīms. Līdz oficiālajām spēlēm vēl nedēļa laika un tad visam jābūt kārtībā.

"Pēdējā spēlē ar Izraēlu, protams, gribam uzvarēt, bet ne par katru cenu. Skatīsimies, kā kurš jūtas – par sastāvu spēlei lemsim svētdien no rīta," atklāja Bagatskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!