Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" talantīgā latviešu spēlētāja Kristapa Porziņģa sniegums ir pārsteidzis Čārlzu Bārkliju (fotogrāfijā pirmais no labās), medijiem atklāja bijusī NBA zvaigzne.

Porziņģis šosezon 22 mačos vidēji iemetis 14,6 punktus un izcīnījis 8,9 atlēkušās bumbas, kas viņu komandā padara par otro rezultatīvāko basketbolistu un labāko bumbu vācēju. Pagājušajā nedēļā latvietis tika atzīts par novembra labāko Austrumu konferences debitantu.

"Viņš ir neticams. Turpināšu sekot līdzi Porziņģa spēlei," telefonintervijā kanālam "TNT" teica Bārklijs, minot Porziņģi kā patlaban reālāko kandidātu uz gada debitanta titulu. "Viņš mani noteikti ir pārsteidzis."

Tomēr Bārklijs nav pārsteigts par "Knicks" šīs sezonas salīdzinoši labo sniegumu. Jau pirms sezonas viņš medijiem teica, ka Ņujorkas klubs var sasniegt izslēgšanas spēles, bet šonedēļ Bārklijs to uzsvēra vēlreiz. Tiesa, pirmssezonā viņš neparedzēja, ka latvietim jau tagad būs nozīmīga loma "Knicks" vienībā.

"Kas man viņā ļoti patīk, tā ir viņa psiholoģiskā noturība. Veids, kā uz viņu ūjināja drafta laikā, patiešām var ietekmēt tādu jaunu spēlētāju. Viņa uzvedība ir atstājusi iespaidu arī uz mani," teica Bārklijs.

Bijusī NBA zvaigzne arī uzskata, ka Porziņģis var palīdzēt "Knicks" līderim Karmelo Entonijam uzlabot sniegumu.

"Jo vairāk spēcīgi komandas biedri ir basketbolistam, jo vieglāki mači paliek. Tāpat šeit jānoņem cepure Entonija priekšā, jo viņš patiešām mēģina iespēlēties sistēmā. Ir daudz labāk, jo Porziņģis viņam dod daudz vietas, kur spēlēt. Tas ir daudz labāk pašam Entonijam. Porziņģim jāmēģina vairāk spēlēt uz ārpusi, kas dotu vairāk vietas Entonijam," uzsvēra Bārklijs.

Tikmēr "The New York Post" min, ka Porziņģis jau savā pirmajā sezonā varētu tikt iebalsots NBA Visu zvaigžņu spēlēs Austrumu konferences komandas sastāvā, piebilstot, ka viņam ir daudz līdzjutēju Latvijā un Spānijā, kur latvietis spēlēja pirms NBA drafta.

Kā zināms, pērn Latvijas līdzjutēji interneta balsošanā iebalsoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu NHL Visu zvaigžņu spēlē.

"Tas būs ļoti interesanti. Nezinu, vai Porziņģis iekļūs komandas sastāvā, bet balsis viņš dabūs. Viņš ir ļoti populārs arī ASV," laikrakstam teica NBA pietuvināti avoti.

Lai gan Porziņģa dalība NBA Visu zvaigžņu spēlē vēl nav zināma, tomēr paredzams, ka viņš izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

Balsot par NBA Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem varēs sociālajās vietnēs "Facebook", "Twitter", "Instagram", līgas mājaslapā "Nba.com" un aplikācijā "NBA Game Time". Paredzams, ka balsojums sāksies jau ceturtdien.

"Knicks" ar desmit panākumiem 22 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet nākamajā mačā trešdien viesosies pie Jūtas "Jazz".

Ņujorkas vienība Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!