Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis tic, ka Ņujorkas "Knicks" komanda gaidāmajā sezonā spēs iekļūt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs.

Par šī gada Latvijas labāko basketbolistu atzītā Porziņģa domas publicētas portālā "theplayerstribune.com", kurā basketbolisti pirmajā personā stāsta par savu dzīvi, pieredzi un spilgtākajiem notikumiem dzīvē.

Porziņģis portāla lasītājiem atklāj, ka bērnībā brāļi Mārtiņš un Jānis, kā jaunākajam ģimenes loceklim devuši viņam iesauku "Pastarītis". Tāpat basketbolists atklāja, ka savulaik veselu gadu nēsājis mazās bizītēs sasietus matus, jo šādu frizūru viņš noskatījis vērojot NBA spēlēs Alenu Aiversonu un Karmelo Entoniju, kurš tagad ir viņa komandas biedrs.

Tāpat Porziņģis atklājis, ka 15 gadu vecumā dodoties uz Spāniju, sākums svešā valstī viņam bijis ļoti grūts, jo topošā basketbola zvaigzne ļoti ilgojusies pēc mājām un ģimenes. Bez tam, Porziņģim radušās arī veselības problēmas, jo viņam tika konstatēta mazasinība.

"Sākumā ārsti nevarēja noteikt, kas man kaišs, taču no rītiem jutos miegains un nebija spēka. Brīdī, kad tika sākta terapija, es svēru tikai 71 kilogramu un izskatījos pēc skeleta, taču pirms nākamās sezonas mans svars jau bija 85 kilogrami. Jutos patiešām stiprs un arī mana spēle uzreiz progresēja," norāda Porziņģis.

Savukārt no pirmās sezonas viņam visvairāk patīk atcerēties spēli pret Šarlotes "Hornets", kurā viņš izdarīja izšķirošo metienu, kurš gan vēlāk netika ieskaitīts.

"Tā bija situācija no maniem sapņiem," bilst latvietis.

Tikmēr runājot par gaidāmo sezonu, viņš norāda, ka ir gatavs parādīt vēl labāku sniegumu. "NBA 2K videospēlē es esmu tikai 80.vietā, tāpēc man ir jāprogresē," ironizē Porziņģis.

"Ir mani personīgie un komandas mērķi. Ticu, ka mēs ("Knicks") varam iekļūt izslēgšanas spēlēs un šī mērķa sasniegšanai es koncentrēšos," sola Porziņģis.

Porziņģis aizvadīja spožu debijas sezonu NBA, turklāt jau oktobra beigās viņš Ņujorkas "Knicks" komandas sastāvā sāks savu otro gadu pasaules spēcīgākajā līgā.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis piedalījās 72 NBA spēlēs, kurās vidēji iemeta 14,3 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!