Foto: F64

Par "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunajiem čempioniem ceturtdien, 25. maijā, kļuva "VEF Rīga", kas titulu izcīnīja piekto reizi kluba vēsturē.

Finālsērijas ceturtajā spēlē "vefiņš" ar 78:69 uzvarēja "Ventspili", visā sērijā triumfējot ar 4-0. Pirmo reizi kopš 2006. gada un devīto reizi LBL 26 čempionātu vēsturē finālsērija beidzās ar favorītu "sausu" uzvaru.

"VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms no Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta Valda Voina rokām saņēma jauno LBL čempionu kausu, kura autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons. Viņš 1992. gadā izgatavoja arī pašu pirmo Latvijas Basketbola līgas uzvarētāju trofeju.

Šis ir ceturtais čempionu kauss LBL vēsturē. Latvijas Basketbola līgas pirmais čempionu kauss uzvarētājiem tika pasniegts no 1992. līdz 1997. gadam, un patlaban glabājas Basketbola muzejā "Daugavas" sporta namā. Otrais kauss pasniegts no 1998. līdz 2009. gadam un glabājas pie BK "Ventspils", kas šo trofeju izcīnīja astoņas reizes. Trešais kauss pasniegts no 2010. līdz 2016. gadam un pēc šīs sezonas tiks nodots glabāšanai Basketbola muzejam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!