Foto: AP/Scanpix/LETA

Cīņu par vietu sadalījumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences izslēgšanas spēļu režģī turpina Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns un viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" vienība, kas, pateicoties latvieša 14 punktiem, svētdien ar rezultātu 112:90 (24:24, 38:22, 17:17, 33:27) piesmēja līgas pastarīšus Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, 20 minūšu laikā gūstot 14 punktus (4/5 divpunktu metienos, 2/4 trīspunktu metienos), savācot divas atlēkušās bumbas, reizi pārtverot bumbu, kā arī divas reizes kļūdoties.

Pēc neizšķirta rezultāta spēles pirmajās 12 minūtēs Bertāns bija laukumā komandai veiksmīgajā otrās ceturtdaļas sākumā, kad arī rūjienieša sekmīgs caurgājiens un trāpīts trīspunktu metiens ļāva viesiem attālināties līdz deviņu punktu pārsvaram.

Trešajā ceturtdaļā spēka uzbrucējs atzīmējās ar "alley-oop" triecienu grozā no augšas, ātrajā uzbrukumā saņemot piespēli no komandas biedra Patija Milsa.

"Domāju, ka man vajadzēja piedalīties gan Zvaigžņu spēles "danku" konkursā, gan trīspunktu metienu konkursā," pēc spēles nosmēja Bertāns, veicot atsauci uz pirms pāris mēnešiem veikto sociālo tīklu kampaņu panākt latvietim vietu metienu sacensībās.

Savukārt minūtēs, ko Bertāns pavadīja laukumā, Sanantonio pretiniekus apspēlēja ar 22 punktu pārsvaru, kas bija labākais rādītājs Teksasas štata komandā.

Rezultatīvākais Sanantonio komandas labā bija Lamarkuss Oldridžs, kurš izcēlās ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, bet pa 14 punktiem iepriekš minētajiem Bertānam, Milzsam, kā arī Demāram Derozanam. Mājinieku labā 16 punktus guva Brendons Naits un Kolins Sekstons.

Sanantonio basketbolisti regulāro sezonu noslēgs trešdien, kad spēlēs pret savainotā Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks" komandu. "Spurs" šobrīd ieņem septīto vietu Rietumu konferencē ar 47 uzvaru 81 spēlē, bet pirms izslēgšanas mačiem komandai iespējams vēl pakāpties vietu augstāk, gluži kā arī nokrist līdz astotajai pozīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!