Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešo reizi savas Ņūorleānas "Pelicans" komandas izcīnītā uzvarā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) svētdien piedalījās Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns, kurš, gūstot sešus punktus, komandai izbraukumā ar rezultātu 133:129 (32:39, 34:29, 36:34, 31:27) palīdzēja pieveikt Sakramento "Kings" vienību.

Rūjienietis laukumā pavadīja 21 minūti, kas ir viņa otrais lielākais spēles laiks NBA. No rezervistu soliņa laukumā nākušais basketbolists izcēlās ar sešiem punktiem (0/3 divpunktu metienos, 2/5 trīspunktu metienos), izcīnīja divas atlēkušās bumbas un vienreiz pārkāpa noteikumus.

Latvietim esot laukumā, "Pelicans" komanda pretiniekiem piekāpās ar deviņu punktu deficītu.

Bertāns laukumā pirmo reizi devās pirmās ceturtdaļas beigās, kad mājinieki jau bija vadībā ar rezultātu 39:28. Aizsarga pozīcijas basketbolists netrāpīja savus pirmos piecus metienus, toties pēc tam reabilitējās gandrīz vienas minūtes laikā, realizējot divus tālmetienus pēc kārtas.

Izšķirīgo izrāvienu Ņūorleānas vienība panāca trešajā ceturtdaļā, kad tā turpināja atgūšanos no mīnusiem un sasniedza pat 16 punktu pārsvaru. Bertāns otrajā puslaikā laukumā pabija vēl 11 minūtes, bet to laikā punktus vairs neguva.

Uzvarētāju labā 31 punktu guva Ians Klārks, savukārt Elfrids Peitons izcēlās ar 26 punktiem un 14 rezultatīvām piespēlēm. "Kings" komandas līderi bija Harisons Bārnss ar 29 punktiem un Deārons Fokss, kura kontā 24 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

"Pelicans" vienība 81 spēles laikā uzvarējusi 33 reizes, kas komandai dod 12. vietu Rietumu konferencē. Šīs dienas pretinieki uzvaras izcīnījuši 39 reizes, bet turnīra tabulā "Kings" atrodas devītie konferencē.

Bertānam pēdējā iespēja šosezon pierādīt savu varējumu, lai saglabātu vietu komandā arī nākamgad, būs otrdien, kad Ņūorleānas klubs uzņems NBA čempionus Goldensteitas "Warriors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!