Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par 2018./2019. gada sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem ceturtdien kļuva Toronto "Raptors", kas šai komandai ir pirmais tituls tās pastāvēšanas vēsturē.

Finālsērijas sestajā mačā "Raptors" ar rezultātu 114:110 (33:32, 27:25, 26:31, 28:22) izbraukumā pārspēja Goldensteitas "Warriors" un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar rezultātu 4-2.

"Raptors" rindās rezultatīvākie ar 26 punktiem šajā mačā bija Kails Lourijs, kurš izcēlās arī ar 10 piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām, un Paskāls Siakams, kuram arī desmit atlēkušās bumbas. Frends Vanvlīts un Kavai Lenards iekrāja pa 22 punktiem, savukārt Serdžs Ibaka guva 15 punktus.

"Warriors" rindās 30 punktus guva Klejs Tompsons, taču viņš nopietna ceļgala savainojuma dēļ trešajā ceturtdaļā pameta laukumu. Andrē Igudala sameta 22 punktus, savukārt Stefans Karijs iemeta 21 punktu, bet pēdējās sekundēs nerealizēja tālmetienu, ar kuru varēja dot savai komandai vadību spēlē.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzina Lenardu. Viņš šādu godu izpelnījās otro reizi karjerā, jo 2014.gadā viņš līdz NBA čempiontitulam aizveda arī Sanantonio "Spurs".

Toronto vienība arī kļuvusi par pirmo NBA čempioni vēsturē, kas bāzējas ārpus ASV.

Ceturtdienas spēlē "Raptors" komanda lielākoties atradās vadībā, tomēr trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā "Warriors" atguva vadību. Tiesa, Toronto komanda atgriezās priekšgalā nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām, kad trejaci iemeta Freds Vanvlīts, panākdams 104:101. Spraigā cīņā viesiem šo nelielo pārsvaru arī izdevās nosargāt un izcīnīt titulu.

Iepriekš bija arī zināms, ka traumas dēļ sezona beigusies vienam no "Warriors" līderiem Kevinam Durantam.

Toronto komanda NBA spēlē kopš 1995./96.gada sezonas.

"Warriors" komanda ceturtdien aizvadīja savu pēdējo spēli savā arēnā Oklendā, jo ar nākamo sezonu tās mājvieta būs Sanfrancisko.

"Raptors" šogad arī iekļuva savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr "Warriors" cerēja izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!