Foto: F64
Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis svētdien, 30. jūnijā, noslēdzis jaunu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks", kuram pievienojās tikai šajā ziemā.

Porziņģis, kurš traumas dēļ laukumā nav bijis kopš 2018. gada februāra sākuma, līgumu noslēdzis uz pieciem gadiem, kuru laikā saņems 158 miljonus ASV dolāru, vēsta "New York Times" žurnālists Marks Šteins. Tas būs iespaidīgākais darījums "Mavericks" vēsturē.

Liepājnieks šī gada 31. janvārī tika aizmainīts no Ņujorkas "Knicks" vienības uz Dalasas "Mavericks" klubu, kuram piederēja papildu tiesības uz ierobežoti brīvo aģentu Porziņģi. Jau iepriekš izskanēja, ka Porziņģis noslēgs pēc NBA noteikumiem maksimāli iespējamo līgumu, jo "Mavericks" saista ar viņu kluba nākotni. NBA komandas ar brīvajiem aģentiem pārrunas varēja sākt 30. jūnijā, un "Mavericks" uzreiz ķērās "vērsim pie ragiem", noslēdzot līgumu ar Porziņģi.

Porziņģis gan Dalasas komandas rindās tā arī vēl nav debitējis, jo nav atgriezies ierindā pēc pērn februārī gūtās ceļgala krustenisko saišu traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!