Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas “Knicks” jaunais uzbrucējs Markuss Moriss pēc notikumiem, kuros basketbolists atkāpās no jau veiktas vienošanās ar Sanantonio “Spurs” vienību, pārtraucis sadarbību ar aģentu Riču Polu, vēsta “New York Daily News” žurnālists Stefans Bondijs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna bijusī komanda Sanantonio "Spurs" basketbolistu aizmainīja uz Vašingtonas "Wizards" vienību, lai tā varētu parakstīt līgumu ar viņa topošo aizstājēju Markusu Morisu. Basketbolists ar komandu bija vienojies par 20 miljonu ASV dolāru vērtu kontraktu uz divām sezonām, tomēr vēlāk pārdomāja.

Tas piespieda “Spurs” kluba vadību meklēt jaunu risinājumu, komandai parakstot līgumu ar spēka uzbrucēju Treju Lailzu. Savukārt Moriss vienojās par viena gada ilgu sadarbību ar Ņujorkas “Knicks” komandu, kas basketbolistam izmaksās 15 miljonus ASV dolāru.

Moriss pēc notikušā pārtraucis sadarbību ar savu aģentu Riču Polu, ar kuru sadarbojoties, basketbolists šovasar arī noraidījis 41 miljonu ASV dolāru un trīs gadu ilgas līgumsaistības ar Losandželosas “Clippers” klubu, ziņo “New York Daily News”. Bijušais “Celtics” basketbolists pēc tam piekrita “Spurs” piedāvājumam, bet galu galā nonāca “Knicks” komandā.

“Klutch Sports Group” aģentūras vadītājs Ričs Pols pirmos soļus NBA pasaulē spēra kā superzvaigznes Lebrona Džeimsa ilggadējs draugs. Aģents nereti vērtēts pretrunīgi, un arī šajā gadā izpelnījās nelāgu slavu, noorganizējot Entonija Deivisa pieprasīto maiņu prom no Ņūorleānas “Pelicans” komandas. Šāds solis zvaigzni nogādāja Džeimsa pārstāvētajā Losandželosas “Lakers” vienībā.

Zīmīgi, ka Moriss jau reiz mainījis aģentus, kad basketbolists pameta Riča Pola bijušo priekšnieku Leonu Rouzu, lai sāktu sadarbību tieši ar Polu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!