Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Taivānā dzimušais miljardieris Džozefs Cajs, kurš grasās kopā samaksāt 2,35 miljardus ASV dolāru, lai iegādātos visas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" daļas, par 700 miljoniem ASV dolāru nopirks arī kluba mājas spēļu arēnu "Barclays Center", ziņo medijs "New York Post".

Jau ziņots, ka Cajam iepriekš piederēja 49 procenti kluba daļu, bet atlikušo 51 procentu viņš grasās nopirkt no "Nets" īpašnieka Mihaila Prohorova. Kopā samaksātie 2,35 miljardi kļūtu par lielāko summu, kas jebkad samaksāti par sporta klubu.

Papildu iztērētie 700 miljoni ASV dolāri nozīmētu, ka e-komercijas konglomerāta "Alibaba Group" dibinātājs būs iztērējis 3,05 miljardus eiro. Arēnas pirkšanas solis pamatojams ar to, ka NBA vadība iesaka klubu īpašniekiem arīdzan pārvaldīt komandas mājas spēļu arēnas.

Šie darījumi kļūšot oficiāli piektdienas laikā, vēsta "New York Post".

Krievijas miljardieris Mihails Prohorovs 2010. gadā iegādājās 80 procentus no "Nets" kluba un uzreiz pārcēla komandu no Ņūdžersijas uz Bruklinu. Uzņēmējs komandas daļu un arēnas pirkumu noslēdza 2015. gadā, kad klubs tika aplēsts kā 875 miljonu ASV dolāru vērts, bet arēna – 825 miljonu.

Latvijas izlases basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda šovasar sastāvu pastiprināja ar superzvaigznēm Kevinu Durantu un Kairiju Īrvingu, kas mudina sagaidīt labu komandas mājas spēļu apmeklētību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!