Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē Šanhajā palīdzēja Bruklinas "Nets" vienībai ar rezultātu 114:111 pārspēt Losandželosas "Lakers" ar Lebronu Džeimsu un Entoniju Deivisu sastāvā.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 24:31 minūti, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot trīs no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo divpunktu metienu. Viņa kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, viena piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda un divas piezīmes. Spēli latvietis noslēdza ar +/- koeficientu +8. Kurucs laukumā bija arī spēles izšķirošajos momentos pēdējā ceturtdaļā.

"Nets" sastāvā šajā mačā debiju piedzīvoja Kairijs Īrvings, taču viņš nospēlēja tikai 66 sekundes, jo sadursmē ar "Lakers" spēlētāju Ražonu Rondo savainoja seju. Tāpat pēc saņemtā sitiena no Entonija Deivisa spēli pēc nospēlētas pusotras minūtes turpināt nevarēja Keriss Leverts.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Spensers Dinvidijs, 18 punktus pievienoja Taureans Prinss, bet 16 punktus sameta Džanans Musa. "Lakers" rindās Lebrons Džeimss guva 20 punktus, 18 punktus iekrāja Rondo, bet 16 punkti Deivisa kontā. "Lakers" spēles pēdējās minūtes aizvadīja bez līderiem.


Vēl neilgi pirms spēles nebija zināms, vai abas komandas varēs doties laukumā NBA un Ķīnas spriedzes dēļ. Ķīnas televīzija šo maču netranslēja, tāpat pirms spēles plānotie publicitātes pasākumi tika atcelti. Šanhajā arī tika noņemtas visas reklāmas, kas vēstīja par "Nets" un "Lakers" dueli. Neraugoties uz to, tribīnes arēnā bija pilnas.

Jau vēstīts, ka pēc Hjūstonas "Rockets" ģenerālmenedžera Derila Morija ieraksta viņa "Twitter" kontā ar atbalstu protestiem Honkongā sākās saspīlējums NBA un Ķīnas attiecībās. NBA paudusi nožēlu par situāciju ap šo Morija ierakstu tviterī, taču līgas komisārs Adams Silvers pirmdien uzstāja, ka līga atbalsta viņa tiesības izteikt viedokli. Tāpat Silvers pauda, ka aizstāv līgas darbinieku tiesības uz vārda brīvību. Ķīnas valsts televīzijas veiktajā paziņojumā gan tika pausta kritika pret NBA komisāra vārdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!