Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas "Wizards" saņēmusi zvanus no vairākām komandām par iespējamiem maiņas darījumiem, kuros būtu iesaistīts Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns, ziņo medija "NBC Sports" žurnālists Čeiss Hjūzs.

Lai gan "Wizards" kluba ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards iepriekš uzsvēris, ka nevēlas šķirties no Bertāna, komandas vadība tāpat uzklausījusi citu vienību piedāvājumus, uzsver Hjūzs.

Interesi par Latvijas basketbolistu izrādījušas četras vienības, kuras atrodamas starp līgas līderēm – Bostonas "Celtics", Denveras "Nuggets", Losandželosas "Lakers", Filadelfijas "76ers" – un Atlantas "Hawks" vienība. Šīm komandām darījums būtu jāveic līdz 6. februārim, kad stājas spēkā NBA sezonas maiņu liegums.

Rūjienietis šovasar kļūs par brīvo aģentu. Ja Vašingtonas komanda no Bertāna nešķirsies, tad tās vadībai vasarā būs pāris priekšrocības nākamā līguma noslēgšanai, ko iepriekš kā savu mērķi izteicis Šepards.

Vairāki līgas pārstāvji uzskata, ka Bertāns varētu tikt atalgots ar vairāk nekā 15 miljoniem ASV dolāru sezonā, min "NBC Sports". Vašingtonas klubam tieši šovasar beigsies līgumsaistības ar centra pozīcijas spēlētāju Janu Mahinmi, kurš šosezon nopelna 15,5 miljonus ASV dolāru. Tas varētu ļaut Vašingtonas komandai paturēt Bertānu.

Basketbolists pirmdien izlaida komandas uzvarēto spēli pret Bostonas "Celtics" vienību, tomēr sagaidāms, ka viņš šonedēļ atgriezīsies laukumā. "Wizards" vienībai trešdien paredzēta spēle pret Orlando "Magic" komandu, bet piektdien tā mājās tiksies ar Atlantas "Hawks" vienību, kura izrādījusi interesi par Latvijas basketbolistu. Savukārt svētdien komandu gaita tikšanās ar Jūtas "Jazz" klubu.

Bertāns šosezon vidēji spēlē atzīmējies ar 15,4 punktiem un 4,9 atlēkušajām bumbām, uzstādot savas četru gadu ilgās NBA karjeras labākos rādītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!