Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" vēlas latvieti Dāvi Bertānu paturēt sastāvā, podkāstā "Off The Bench" stāstīja ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards.

Šajā sezonā Bertāns "Wizards" komandā demonstrē veiksmīgu sniegumu, 24 spēlēs vidēji gūstot 15,4 punktus, izcīnot 4,6 atlēkušās bumbas un izdarot 1,6 rezultatīvas piespēles. Viņš realizē 45,6% no izmestajiem tālmetieniem un vidēji spēlē trāpa 3,9 trīspunktniekus. Bertāna atalgojums šosezon ir septiņi miljoni ASV dolāru, un vasarā viņš varētu izpelnīties labi apmaksātu līgumu.

"Dāvis ir kvalitatīvs veterāns, kādu vēlamies mūsu komandā. Viņš ir aizraujošs spēlētājs, kuram daudzi tagad sāk pievērst uzmanību," teica Šepards. "Mums ir nodomi Dāvi paturēt savā sastāvā. Viņš ir tieši tāds spēlētājs, kādu vēlamies savā organizācijā. Es domāju, ka viņš vēlas šeit palikt. Biznesa puse nokārtosies."

"Wizards" komanda šajā sezonā ir viena no vājākajām Austrumu konferencē, bet līgas vadošās komandas lūko iegūt labus tālmetienu izpildītājus. Iepriekš jau ziņots, ka citas NBA komandas pastāvīgi interesējas par Bertānu.

"Šobrīd jau sākušās dažādas runas par viņa nākotni, un tās ir iesākušas komandas, kuras vēlas iegūt Dāvi. Mēs esam sajūsmināti par viņa izaugsmi un vēlamies viņu paturēt," uzsvēra Šepards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!