Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ar savu sniegumu šajā sezonā pārsteidzis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" zvaigzni Džonu Volu, kurš šajā sezonā nespēlē savainojuma dēļ.

"Wizards" sastāvā Bertāns 40 spēlēs vidēji atzīmējies ar 15,0 punktiem un 4,6 atlēkušajām bumbām, kas ir viņa labākie rādītāji NBA karjerā. Viņš realizējis 42,9 % tālmetienu, būdams viens no labākajiem trīspunktu metienu izpildītājiem visā līgā.

"Es zināju, ka Bertāns bija labs metējs Sanantonio "Spurs" komandā, bet es nedomāju, ka viņš to darīs tik labi. Es domāju, ka būs lieliski, ja es varēšu ar viņu un Bredliju Bīlu vienlaicīgi atrasties laukumā," sarunā ar "nbcsports.com" teica Vols.

Bertānam šis ir pēdējais līguma gads, un viņš ar savu sniegumu izpelnījies citu komandu interesi. Vašingtonas komanda gan paudusi vēlmi noturēt latvieti savā sastāvā.

Līgums ar "Wizards" klubu Volam ir līdz 2023.gadam. Viņš vienojies par četru gadu sadarbību, kuras kopējā summa ir 170 miljoni dolāru (148 miljoni eiro). Jaunais līgums stājās spēkā šajā sezonā.

Vols savā NBA karjerā vidēji mačā guvis 19 punktus, izdarījis 9,2 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!