Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) klubā Dalasas "Mavericks" spēlējošais Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc papildlaikā izcīnītas uzvaras pār Ņūorleānas "Pelicans" vienību intervijā ar "Fox Sports" norādīja, ka viņam vienmēr paticis uzņemties atbildību spēļu izskaņā.

Jau ziņots, ka Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda ar rezultātu 127:123 (24:22, 33:33, 30;30, 25:27, 15:11) papildlaikā uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans".

Basketbolists panākumu kaldināja ar 34 gūtiem punktiem, bet pēdējos četros mačos kopā liepājnieks atzīmējies ar "double-double", spēlē vidēji iemetot 31 punktu un savācot 12,5 atlēkušās bumbas.

"Vienkārši spēlēju savu spēli," izteicās basketbolists. "Tas man prasīja mazliet laiku, prasīja komandai mazliet laiku, lai saprastu manu pozīciju – kad izdarīt metienus, kad būt agresīvam. Viss tas man nāk mazliet lēni, tāpēc vienkārši izbaudu spēli," atzina 24 gadus vecais basketbolists.

Spēles pamatlaika izskaņā Porziņģim bija iespēja izraut "Mavericks" uzvaru, taču viņa metiens nebija precīzs. Arī papildlaikā latvietim bija iespēja izšķirt spēles likteni bija. Šoreiz viņam bija jāizpilda divi soda metieni, kas komandai sniegtu tikpat kā uzvaru nesošu četru punktu pārsvaru. "Vienradzis" bija nekļūdīgs.

"Uz soda metienu līnijas biju atbrīvots, mierīgs un metienus iemetu. Man šādas situācijas patīk. No tām nekad nebaidos. Kopš bērnības vienmēr esmu sapņojis par atbildīgiem, lieliem momentiem. Šī bija regulārās sezonas spēle. Nebija tā, ka tie bija svarīgākie karjeras momenti. Tomēr man patīk šie momenti, kad esmu zem liela spiediena," atzina sportists.

"Domāju, kā pēdējos mačos mēs esam mazliet uzlabojuši sniegumu spēles beigu nogrieznī. Šodien mēs atļāvām spēlei mazliet izslīdēt no mūsu rokām, atdevām pretiniekiem pozīcijas. Taču beigu beigās esmu priecīgs, ka uzvarējām spēli un kļūstam labāki," sprieda Porziņģis.

Nākamā spēle Dalasas komandai paredzēta piektdien mājās pret Memfisas "Grizzlies".

"Mavericks" ar 38 uzvarām 63 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, bet ceturtajā pozīcijā esošā Hjūstonas "Rockets" nopelnījusi tikai par vienu panākumu vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!