Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" zvaigzne Kairijs Ērvings iebilst pret to, ka šajā laikā ir jāatsāk sezona, raksta "yahoo.com".

ASV pēdējās nedēļās notiek protesti pret rasismu un policijas brutalitāti. Policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāve 25. maijā Mineapolē visā valstī izraisīja plašus protestus, bet paralēli tiem ASV lielpilsētas notika sen nepieredzēta vēriena grautiņi, ielu vardarbība, veikalu izlaupīšana un ēku dedzināšana.

Ērvings piektdien esot organizējis konferences zvanu ar daudziem NBA basketbolistiem, lai apspriestu spēlētāju pozīciju NBA sezonas atsākšanas jautājumā. Ērvings uzskata, ka spēlētājiem vajadzētu apsvērt nespēlēt, lai iebilstu pret rasistisko netaisnību. Tāpat viņš uzskata, ka ļoti daudz nezināma ir par COVID-19.

Avoti vēsta, ka vairāki spēlētāji atturas paust savu viedokli, lai nenonāktu pretrunā ar superzvaigžņu nostāju. Savukārt Portlentas "Trail Blazers" uzbrucējs Karmelo Entonijs un Denveras "Nuggets" spēlētājs Džeremijs Grants intervijās pauduši bažas par atsākšanu spēlēt.

"Nav tālredzīgi, ka līga, kura pārsvarā sastāv no tumšādainiem vīriešiem, gatavojas viņus trīs mēnešus nošķirt vienā vietā tikai, lai izklaidētu pūļus un mazinātu finanšu zaudējumus, "Yahoo Sports" citē kāda anonīma basketbolista viedokli. "Kādu vēsti mēs nosūtām, piekrītot spēlēt šajā laikā."

Saskaņā ar NBA priekšlikumiem, līgas sezona atsāksies 31 .jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando, lai mazinātu Covid-19 draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!