Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" uzbrucējs Vilsons Čandlers atteicies piedalīties regulārās sezonas noslēguma turnīrā Orlando, ziņo medijs ESPN.

Basketbolists kā iemeslu minējis vēlmi pavadīt vairāk laiku ar savu ģimeni, it īpaši savu vecomāti, kas viņu izaudzināja, kā arī ar saviem trim bērniem.

"Lai cik grūti tas nebūtu, manas ģimenes veselība ir pirmajā vietā," medijam ESPN atklāja Čandlers. "Paldies "Nets" organizācijai par sapratni un atbalstu šī lēmuma veikšanā. Skatīšos spēles un atbalstīšu mūsu komandu Orlando."

33 gadus vecais uzbrucējs šosezon piedalījies 35 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 21,0 minūti, kurās caurmērā tika sakrāti 5,9 punkti un 4,1 atlēkušās bumbas. Sagaidāms, ka Latvijas basketbolists Rodions Kurucs un Taurīns Prinss sadalīs Čandleram iepriekš atvēlēto spēles laiku, min ESPN.

Tiesa, Bruklinas klubs plāno uz sezonas noslēgumu vienoties ar uzbrucēju Džastinu Andersonu, zināms medijam. Andersonam līdz šim bija aizvadījis četras pietiekami pilnvērtīgas sezonas NBA, bet 2019./2020. gada sezonu viņš pārsvarā pavadījis NBA attīstības līgā, spēlējot Longailendas "Nets" komandā. Bruklinas fārmkluba rindās uzbrucējs vidēji izcēlies ar 20,5 punktiem, bet trīs mačos pievienojies arī Bruklinas komandai.

Jau ziņots, ka dažādu iemeslu dēļ no dalības sezonas noslēguma turnīrā jau atteikušies Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs Dāvis Bertāns, Portlendas "Trail Blazers" pārstāvis Trevors Ariza, Losandželosas "Lakers" aizsargs Eiverijs Bredlijs, kā arī Dalasas "Mavericks" centra pozīcijas spēlētājs Vilijs Kolijs-Stains.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!