Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Dalasas "Mavericks" nenosodīja tiesnešus par viņa izraidīšanu no spēles Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pirmajā mačā pret Losandželosas "Clippers", taču viņš norādīja, ka viņam jābūt gudrākam un jāsavalda emocijas.

Jau vēstīts, Porziņģis guva 14 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet "Mavericks" Orlando notiekošā izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 110:118 piekāpās Losandželosas "Clippers" un Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām nonāca iedzinējos ar 0-1. Porziņģim spēle beidzās priekšlaicīgi, kad viņš devās aizstāvēt komandas biedru Luku Dončiču, kurš saķērās ar "Clippers" uzbrucēju Markusu Morisu, un nopelnīja otro tehnisko piezīmi.

"Nē, protams, ka nedomāju, ka biju pelnījis otro tehnisko piezīmi, bet es saprotu, jo mēs abi iekarsām. Es redzēju, ka viņš saķērās ar Luku. Man tas nepatika, un tāpēc es reaģēju. Man vajag būt gudrākam, savaldīt savas emocijas. Īpaši jau pirmajā tehniskajā piezīmē. Es uzskatīju, ka man izdevās "tīri" nobloķēt metienu. Nedrīkstu, lai emocijas pārņem mani," pēc mača preses konferencē teica Porziņģis.

"Tiesneši noskatījās atkārtojumu un darīja to, kas viņiem jādara. Protams, ka ir žēl, jo spēle varēja aiziet pilnīgi citā virzienā. Ir tā kā ir," uzsvēra latvietis.

Porziņģis neslēpa, ka, gatavojoties spēlei, viņš domāja par dažādiem mača scenārijiem, tomēr viņam izraidīšana no zāles prātā neienāca. "Garantēju, ka tas ar mani vēlreiz nenotiks."

"Mēs izvērtēsim pieļautās kļūdas un apspriedīsim to, ko darīsim labāk otrajā mačā. Mēs varam šos puišus uzvarēt. Ja mēs tam neticētu, mums nevajadzētu šeit būt," pārliecināts bija latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!