Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pieteikusies organizēt februārī gaidāmos Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) sabraukumus jeb "burbuļus", kuros gan Latvijas vīriešu izlasei, gan Latvijas sieviešu izlasei būs jāaizvada nozīmīgākās spēles par iekļūšanu Eiropas meistarsacīkšu pamatturnīrā, raidījumā "Basketstudija 2+1" atklāja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Latvijas vīriešu valstsvienībai kalendārs paredz spēli 19. februārī pret Bulgārijas izlasi, kurā uzvara ar sešu punktu pārsvaru nodrošinātu vietu 2022. gada čempionātā, bet 22. februārī jātiekas ar Grieķijas basketbolistiem.

Savukārt sieviešu izlasei 4. februārī būtu jāspēlē pret Ziemeļmaķedonijas valstsvienību, bet 7. februārī jācīnās ar konkurentēm Vācijas izlasi, kura būs jāuzvar ar kādu šobrīd nezināmu pārsvaru. Jāmin gan, ka šie datumi var mazliet mainīties, attiecīgās spēles pielāgojot sabraukuma iespējām.

Gluži kā novembra spēļu saistībā, arī šoreiz FIBA federācijām piešķiramās tiesības var vērtēt pēc jau kalendārā paredzētajiem mačiem. Tā kā vīriešu izlasei abas spēles tāpat būtu jāaizvada mājās, Cipruss pauda lielu optimismu, ka tieši LBS varētu organizēt H apakšgrupas sabraukumu.

Sākotnējais kalendārs paredzēja, ka arī sieviešu izlasei mači būtu jāaizvada Rīgā. Tomēr šajā saistībā Cipruss izteica mazākas cerības, jo Rīgā novembrī notikušajām Latvijas izlases spēlēm pēc kalendāra vajadzēja būt izbraukumā. Toreiz gan bez LBS neviena cita I apakšgrupas vienību pārstāvošā federācija – Horvātijas, Vācijas un Ziemeļmaķedonijas – nepieteicās organizēt spēles.

Turklāt Rīga kļuva par vienīgo sabraukuma vietu, kurā tika aizvadīti uzreiz divu apakšgrupu mači. Organizatoru trūkuma dēļ Čehijas, Itālijas, Dānijas un Rumānijas jeb D apakšgrupas spēles arī aizritēja "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā.

Tādējādi veselas astoņas komandas tika uzņemtas Rīgā esošajā FIBA "burbulī", kurā var iekļūt pēc vairākām negatīvām Covid-19 pārbaudēm. Sabraukuma kārtība paredz, ka basketbolisti viesnīcu pamet tikai treniņu un spēļu nolūkos, kā arī tiek pilnībā izolēti no ārpasaules.

FIBA Eiropas nodaļa (FIBA Europe) lēmumu par sabraukumu rīkotājvalstīm pieņems piektdien organizācijas valdes sēdē.

Jau iepriekš LBS pieteicās abu sabraukumu organizēšanai, bet vīriešu izlašu "burbuli" uzņēma Bosnijas un Hercegovinas basketbola federācija (KSBIH). Latvijas valstsvienībai mači pret Grieķijas un mājinieku izlasēm tāpat bija iecerēti izbraukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!