Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis tic, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" rindās varētu doties laukumā arī 25. decembrī, sarunā ar žurnālistiem izteicās spēlētājs.

Ziņots, ka Kristaps Porziņģis paudis apņēmību jau janvārī atgriezties laukumā pēc meniska operācijas, bet "Mavericks" komandas ārsts Keisijs Smits nodēvējis februāri par brīdi, kad liepājniekam vajadzētu atsākt spēlēt. To pašu otrdien, tiekot uzsāktai Dalasas kluba treniņnometnei, uzsvēra komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Savukārt trešdien sarunā ar žurnālistiem Porziņģis pauda vēl lielāku optimismu. Basketbolists uzsvēra, ka nav vēl atteicies no domas piedalīties regulārās sezonas atklāšanas spēlē pret Losandželosas "Lakers", kas notiks 25. decembrī: "Taču tā domāju vien es," kurzemnieku citē medija "Dallas News" žurnālists Breds Taunsends. "Varētu būt, ka izlaidīšu vien dažas spēles sezonas ievadā."

Medijs MVP rakstā "Porziņģa ceļgals: kas notika un kas notiks?" vēstīja, ka sākotnēji spēlētājam tika veikta procedūra, kuras mērķis bija palīdzēt basketbolistam atveseļoties bez ķirurģiskas iejaukšanās. Tobrīd gan Porziņģa pārstāvji jau rēķinājās, ka operācija, visticamāk, būs tāpat nepieciešama.

Sākotnēji basketbolists sagaidījis, ka NBA sezona nesāksies ātrāk par februāri vai pat martu, trešdien skaidroja Porziņģis. Tas daļēji ietekmējis lēmumu atlikt operāciju, ko gan arī mudināja vēlme pārliecināties, vai patiešām nepieciešama operācija.

Savainojumu basketbolists guva 2019./2020. gada izslēgšanas spēļu pirmajā mačā pret "Clippers" komandu. Basketbolists gan tāpat piedalījās trijās spēlēs, bet pēcāk centās piedalīties citos mačos, ko gan liedza sāpes ceļgalā.

"Pēdējo triju spēļu izlaišana man salauza sirdi. Taču, uzzinot jaunumus, noteicu: "Cik ilgi šādi skumšu?" Saņēmos, lai sagatavotu kāju nākamajai sezonai," atceras basketbolists.

Liepājnieks iepriekš izlaidis arī pusotru sezonu ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ. Atgūšanās no šīs traumas gan bijusi kā "pastaiga nebeidzamā tuksnesī", salīdzinot ar nupat piedzīvoto rehabilitāciju.

"Domāju, vairāk būtu jāuztraucas, ja savainojumus būtu guvis bez kontakta," noteica basketbolists.

Spēlē pret "Clippers" sportists ceļgalu savainoja cīņā par atlēkušo bumbu, bet krustenisko saišu plīsumu Porziņģis piedzīvoja sadursmē ar Milvoku "Bucks" zvaigzni Janni Adetokunbo.

Jau ziņots, ka 12. decembrī "Mavericks" pārbaudes mačā tiksies ar "Bucks" komandu, bet 13. decembrī savstarpēju spēli aizvadīs Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" un Vašingtonas "Wizards", kurā spēlē Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!