Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) svētdien notika trīs Latvijas basketbolistu pārstāvētu komandu duelis, kurā pārāka bija Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" vienība.

Bruklinas "Nets" mājās ar rezultātu 119:114 (38:20, 30:30, 22:34, 29:30) pirmajā pārbaudes spēlē pirms regulārās sezonas pieveica Vašingtonas "Wizards" komandu, kuras rindās laukumā devās vien Anžejs Pasečņiks, spēlē nepiedaloties Dāvim Bertānam.

Rodions Kurucs pie iespējas tika ceturtajā ceturtdaļā, laukumā pavadot spēles pēdējās 7:24 minūtes. Cēsnieks pusminūti vēlāk realizēja tālmetienu, aizsardzībā groza apakšā apturēja Moricu Vagneru, bet nākamajā uzbrukumā ar rezultatīvu piespēli izkārtoja "slam dunk" Redžijam Perijam.

Kurucs kopā sakrāja piecus punktus (1/1 divpunktu metienos, 1/2 trīspunktu metienos), vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli un vienu kļūdu.

Savukārt Anžejs Pasečņiks laukumā devās īsi pēc Kuruca, paspējot atzīmēties ar 6:30 nospēlētām minūtēm. Basketbolists realizēja pirmo metienu pēc spēles ar muguru pret grozu, bet garām grozam raidīja nākamos divus metienus. Centra pozīcijas spēlētājs atzīmējās ar diviem punktiem (1/3 divpunktu metienos), divām atlēkušajām bumbām un vienu piezīmi.

Kā jau tika ziņots, spēlē nepiedalījās Dāvis Bertāns, kuram tika dota atpūta. Šāds pats iemesls protokolā norādīts pretim komandas zvaigznēm Raselam Vestbrukam un Bredlijam Bīlam, kuri arī spēli izlaida.

Uzvarētāju labā ar 18 punktiem izcēlās saspēles vadītājs Kairijs Ērvings, bet 15 punkti Kevina Duranta kontā. Durantam šī bija pirmā spēle NBA kopš 2019. gada finālsērijas, kad viņš Goldensteitas "Warriors" rindās pārrāva labās kājas Ahilleja cīpslu. Superzvaigzne spēli uzsāka, uzreiz atzīmējoties ar bumbas triecienu grozā.


Savukārt Vašingtonas kluba labā 15 punktus sakrāja pirmgadnieks Deni Avdija, kurš realizēja visus sešus no spēles izpildītos metienus. Rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Rui Hačimura, bet 17 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Haulam Neto.

Vašingtonas klubs nākamo pārbaudes spēli aizvadīs ceturtdien, uzņemot Detroitas "Pistons" vienību. Savukārt "Nets" piektdien viesos paredzēta spēkošanās ar Bostonas "Celtics" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!