Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons pārbaudījis, ko maiņas darījumā varētu saņemt par Latvijas basketbolistu Kristapu Porziņģi, raksta medija "Bleacher Report" žurnālists Džeiks Fišers.

Pēc Porziņģa individuāli neveiksmīgā sezonas sākuma "Mavericks" komandas vadībā esot parādījušās šaubas, vai latvietis būs tas spēlētājs, kurš var palīdzēt Dončičam Dalasas komandu aizvest līdz augstiem sasniegumiem.

Tiesa, "Mavericks" varētu būt gatava aizmanīt jebkuru basketbolistu, kuru nesauc Luka, norādījis kāds anonīms avots, kurš pārzina situāciju Dalasas komandā.

"Viņi noteikti "apostīja gaisu," medijam "Bleacher Report" par Porziņģa situāciju sacīja kādas NBA komandas ģenerālmenedžera asistents. "Viņi pārbauda situāciju, jo zina, kādā brīdī tas varētu notikt."

Porziņģim pirms NBA sezonas tika izdarīta ceļgala meniska operācija, un viņš pirmo pilno treniņu aizvadīja tikai 29. decembrī. Lai arī viņš ātri bija gatavs atgriezties laukumā, latvieša sniegums bijis satraucošs, īpaši tāpēc, ka Dalasas komanda grib paļauties uz latvieti aizsardzībā. Taču līdz šim viņš aizsardzībā vairāk bijis blakus stāvošs, nevis tas, kurš aptur pretiniekus.

"Viņš vairāk izskatās pēc putnu biedēkļa," pauda kādas Rietumu konferences komandas vadības pārstāvis. "Šajā sezonā esmu redzējis pāris Porziņga spēles, un šobrīd neesmu pārliecināts, ka viņš kādu var nosegt."

Tomēr "Bleacher Report" raksta, ka pagaidām "Mavericks" vēl šķiet ieinteresēta sastāvam pievienot kādu centra spēlētāju, kurš papildinātu Porziņģa spēli. "Mavericks" interesējas par Klīvlendas "Cavaliers" centra spēlētāju Andrē Dramondu, un abu komandu sarunās par maiņas darījumu Porziņģa vārds neesot izskanējis.

Vēl tiek norādīts, ka Porziņģim esot labas attiecības ar Dončiču, un bijuši gadījumi, kad latvietis slovēni esot pat aizstāvējis, kad video analīžu laikā sākušās asākas diskusijas.

Šajā sezonā Porziņģis piedalījies 17 spēlēs, kurās vidēji guvis 20,5 punktus, izcīnījis 8,2 atlēkušās bumbas, bloķējis 1,6 metienus un izdarījis 1,3 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Mavericks" ar 14 uzvarām un 15 zaudējumiem ierindojas devītajā vietā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!