Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" otrdien arī otrajā izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēlē pieveica Losandželosas "Clippers" vienību.

"Mavericks" komanda izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 127:121 (35:33, 36:40, 30:19, 26:29), sērijā pret "Clippers" izvirzoties vadībā ar 2-0.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 32 minūtes, kurās izcēlās ar 20 punktiem (5/8 divpunktu metienos, 3/4 trīspunktu metienos, 1/2 soda metienos), četrām bumbām zem groziem, trim pārķertām bumbām un diviem bloķētiem metieniem.

Spēli atkal ievērojami labāk uzsāka viesi, lielu darbu ieguldot tieši mazāku lomu spēlētājiem. Ātri Maksimiliana Klebera desmit punkti ļāva Dalasas komandai panākt rezultātu 22:13.

Mačs pārauga ļoti rezultatīvā cīņā, kurā izcēlās arī Porziņģis. Pēc diviem gūtiem punktiem pirmajā ceturtdaļā liepājnieks atgriezās laukumā ar precīzu metienu pēc divsoļa un realizētu tālmetienu (52:47). Praktiski neapturami bija Luka Dončičs un mājinieku līderis Kavai Lenards. Pirmā puslaika izskaņā vadību gan guva "Clippers", abām komandām tā laikā metot labāk nekā ar 60 procentu precizitāti.

Pēdējā ceturtdaļā divi Porziņģa tālmetieni ļāva atjaunot jau mazliet lielāku vadību (114:101). Tieši pēc tā sekoja "Clippers" vienības izrāviens, mājiniekiem pietuvojoties pat līdz piecu punktu deficītam. Taču Porziņģa "slam dunk" un Tima Hārdavēja tālmetiens ļāva viesiem noturēt vadību.

Izcilu spēli uzvarētāju labā aizvadīja Luka Dončičs, kurš guva 39 punktus, bet ar 28 punktiem piebalsoja Tims Hārdavejs juniors. "Clippers" rindās 41 punktu guva Kavai Lenards, bet Pols Džordžs sakrāja 28 punktus un 12 atlēkušās bumbas.

Komandas dosies uz Dalasu, kur piektdien aizvadīs sērijas trešo maču.

Pērn emocijām bagātā sērijā ar rezultātu 4-2 uzvarēja "Clippers" komanda, kura dalasiešus pieveica pēdējās divās spēles pēc kārtas. Porziņģis pirmajā spēlē sakrāja divas tehniskās piezīmes, par ko tika izraidīts no mača, bet pēc trešās spēles vairs nedevās laukumā labā ceļgala meniska savainojuma dēļ.

Savukārt "Clippers" komanda jau otro gadu pēc kārtas tiek uzskatīta par vienu no galvenajām pretendentēm uz čempionu godu. Losandželosas klubs pērn piedzīvoja negaidītu neveiksmi Rietumu konferences otrajā kārtā, izlaižot no rokām 3-1 pārsvaru pār Denveras "Nuggets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!