Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolistu pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" un Vašingtonas "Wizards" trešdien pārvarēja zaudējumu sērijas, savu artavu sniedzot arī Kristapam Porziņģim un Dāvim Bertānam.

Dalasas "Mavericks" vienība izbraukumā ar rezultātu 104:96 (26:25, 22:27, 28:23, 28:21) pieveica Memfisas "Grizzlies" klubu. "Mavericks" komanda izcīnīja trešo uzvaru pēdējo 11 spēļu laikā, ka arī apturēja trīs zaudējumu sēriju.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 23 minūtes, kuru laikā sakrāja 19 punktus (4/7 divpunktu metienos, 2/6 trīspunktu metienos, 5/5 soda metienos), četras atlēkušās bumbas un piecas piezīmes. Liepājnieka kontā arī pa vienai rezultatīvai piespēlei, pārķertai bumbai un kļūdai.

Pirmajā puslaikā laukumā dominēja aizsardzība, komandām realizējot mazāk nekā 45% izpildīto metienu. Tas veicināja sīvu spēkošanos, kas noveda pie daudz noteikumu pārkāpumiem, kā arī tehniskajām piezīmēm. Porziņģis tieši četrus no saviem punktiem guva, realizējot soda metienus pēc pretinieku tehniskajām piezīmēm.

Pēdējā ceturtdaļā viesus uzbrukums gan nepievīla. Dalasas klubs ceturtdaļu uzsāka ar minimālu pārsvaru, bet spēja tās laikā uzturēt mazu vadību. Tad viesi guva astoņus punktus pēc kārtas, Porziņģim izrāvienu noslēdzot ar "slam dunk" un nepilnas trīs minūtes līdz beigām jau panākot rezultātu 100:86.

Memfisas komanda pietuvojās vien līdz astoņu punktu deficītam, nespējot apdraudēt viesu vadību.

Uzvarētāju labā 26 punktus guva Luka Dončičs, bet 15 punktus sakrāja Redžijs Buloks. Mājinieku rindās ar 26 punktiem atzīmējās Džarens Džeksons, bet Dilona Bruksa kontā 15 punkti. Brukss minētā "Mavericks" kluba izrāviena laikā nopelnīja otro tehnisko piezīmi, par kuru tika izraidīts no spēles.

Dalasas komanda ar 12 uzvarām 24 spēlēs saglabā septīto vietu Rietumu konferencē, bet "Grizzlies" basketbolisti ar 14 panākumiem 25 mačos joprojām ir ceturtajā vietā. "Mavericks" izbraukumu turpinās pret Indiānas "Pacers" vienību, piektdien viesojoties pie sava bijušā trenera Rika Kārlaila vadītās komandas.

Arīdzan Vašingtonas "Wizards" vienība pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, viesos ar rezultātu 119:116 (27:29, 25:31, 37:26, 17:20, 13:10) pieveicot līgas pastarīti Detroitas "Pistons" komandu.

Dāvis Bertāns laukumā atzīmējās uz 11 minūtēm, izceļoties ar sešiem punktiem (1/1 trīspunktu metienos, 3/3 soda metienos), divām rezultatīvām piespēlēm, vienu atlēkušo bumbu un vienu bloķētu metienu.

Rūjienietis arī vienreiz kļūdījās un divreiz pārkāpa noteikumus. Gan kļūdu, gan vienu no noteikumu pārkāpumiem Bertāns izpelnījās, kad Detroitas vienības treneris Dveins Keisijs sekmīgi apstrīdēja tiesnešu lēmumu piešķirt Bertānam trīs soda metienus. Soģi pēc atkārtojuma lēma, ka Bertāns metiena laikā izspēris kāju.

Bertāns pagājušajā mačā pirmdien vēdera vīrusa dēļ laukumā pavadīja tikai trīs minūtes.'

Vašingtonas komanda pamatlaika pēdējo 4:59 minūšu laikā guva tikai divus punktus, mājiniekiem sadeldējot deviņu punktu deficītu. Papildlaiku nodrošināja Džeremi Grants, kurš 2,3 sekundes līdz pamatlaika beigām trāpīja divus soda metienus.

Savukārt "Wizards" klubam panākumu papildlaikā nodrošināja Kails Kuzma, 0,6 sekundes pirms tā beigām realizējot tālmetienu.

"Wizards" komanda ar 15 uzvarām 26 spēlēs ir piektā Austrumu konferencē, bet "Pistons" vienība ar četrām uzvarām 24 mačos ieņem pēdējo vietu visā līgā. Vašingtonas vienības basketbolisti sestdien pie sevis uzņems spēcīgo Jūtas "Jazz" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!