Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolistu Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Vašingtonas "Wizards" un Dalasas "Mavericks" sestdien piedzīvoja zaudējumus regulārās sezonas spēlēs, kurās abi latvieši vēl nedebitēja jauno komandu sastāvā.

Vašingtonas "Wizards" komanda mājās ar rezultātu 110:123 (29:24, 36:35, 23:33, 22:31) piekāpās Sakramento "Kings" vienībai.

Porziņģis sestdien nepiedalījās komandas metienu treniņā, kuru vēroja no malas, bet tika iepazīstināts ar medijiem preses konferencē un ar pārējo komandu iesildījās pirms mača. Porziņģa medicīniskā pārbaude un tādēļ arī maiņas darījums pirms spēles vēl nebija pilnībā oficiāli apstiprināti, ziņoja žurnālisti Čeiss Hjūzs un Džošs Robinss.

Viesu rindās Domants Sabonis sakrāja 16 punktus, 11 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, palīdzot "Kings" vienībai izcīnīt uzvaru arī otrajā lietuvieša spēlē jaunās komandas sastāvā. Savukārt Deārons Fokss sakrāja 26 punktus.

Mājinieku rindās 22 punktus guva Kails Kuzma, bet ar 20 punktiem piebalsoja Korijs Kisperts.

Pēc spēles galvenais treneris Vess Anselds teica, ka Porziņģis medicīnisko pārbaudi izgājis, bet labā ceļgala sasituma dēļ latvieša gatavība doties laukumā tiks vērtēta dienu pēc dienas. Anselds izteica cerību, ka Porziņģis piedalīsies kādā no nākamajām komandas trijām spēlēm.

Savukārt Dalasas "Mavericks" komanda mājās ar 97:99 (26:23, 22:26, 19:21, 30:29) piekāpās Losandželosas "Clippers" basketbolistiem. Abas komandas aizvadīja otro spēli pēc kārtas. Pirmajā mačā pēc latviešu maiņas Luka Dončičs izcēlās ar jaunu personīgo punktu rekordu (51 punkts), kaldinot "Mavericks" uzvaru.

"Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends, atsaucoties uz Vašingtonas kolēģu informāciju, pirms spēles pieļāva, ka vēl oficiāli neapstiprinātā maiņa nav ļāvusi debitēt Bertānam un Spenseram Dinvidijam.

Minūti un 15 sekundes līdz pamatlaika beigām Redžijs Džeksons guva divus punktus ar sodu. "Clippers" komandas aizsargs netrāpīja soda metienu, bet pēc Terensa Manna atlēkušās bumbas uzbrukumā trāpīja trīspunktnieku, panākot rezultātu 89:97.

Dončičs, kurš ceturtajā ceturtdaļā guva 23 punktus, ātri izcēlās ar trim precīziem metieniem, sadeldējot deficītu līdz vienam punktam (97:98). Džeksons trīs sekundes līdz spēles beigām trāpīja vienu no diviem soda metieniem, bet Dončičs teju no laukuma centra netrāpīja potenciālo metienu par uzvaru.

Slovēnis laukuma saimnieku labā guva 45 punktus, savāca 15 atlēkušās bumbas un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, bet Džeilens Bransons atzīmējās ar 22 punktiem. Viesu labā 24 punktus guva Džeksons, bet ar 21 punktu piebalsoja Manns.

Dalasas komanda ar 33 punktiem 57 spēlēs ir piektajā vietā Rietumu konferencē, bet "Wizards" vienība ar 25 panākumiem 55 spēlēs ir 11. vietā Austrumu konferencē.

"Mavericks" nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad viesosies pie Maiami "Heat" vienības. Dāvis Bertāns jaunā kluba rindās debitēs tieši šajā spēlē. Savukārt "Wizards" vienību pirmdien sagaida spēle ar Detroitas "Pistons" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!