Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" pirmdien noskaidroja, ka tās līderis Luka Dončičs pārcietis ikra muskuļa sastiepumu, ziņo ASV žurnālisti.

Dončičs svētdien regulārās sezonas pēdējo spēli pret Sanantonio "Spurs" vienību pameta divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām. Slovēnis pēc caurgājiena izpildīja piespēli, uzsāka skrējienu ārā no soda laukuma, bet viņa skrējienu aprāva asa kustība, kas ļāva noprast, ka Dončičs izjutis pēkšņas sāpes.

Basketbolista kreisās kājas ikra muskulis pirmdien tika pārbaudīts ar magnētiskā rezonanses izmeklējumu. "Mavericks" klubs guva apstiprinājumu, ka Dončičs sastiepis ikru, bet klubs šobrīd nav gatavs veikt secinājumus, vai basketbolists sestdien varēs piedalīties pirmajā "play-off" spēlē, zināms medija ESPN žurnālistam Timam Makmānam.

Savukārt žurnālists Marks Steins norāda, ka "Mavericks" klubam nav nepieciešamības dalīties ar izmeklējumā iegūti informāciju. Viņš uzsver, ka gaidas pēc papildu informācijas, visticamāk, vēl tikai turpināsies.

Sporta medicīnas speciālists un NBA savainojumu pētnieks Džefs Stotss norādījis, ka ikra muskuļa sastiepuma gadījumā iespējami ļoti dažādi iznākumi. Tos nosaka sastiepuma nopietnība, kā arī lokācija. Stotsa dati liecina, ka šosezon NBA basketbolisti ikra sastiepumu dēļ vidēji bez spēlēm pavadījuši 16 dienas, bet īsākā prombūtne savainojuma dēļ bijusi trīs dienu ilga.

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas komanda ar 52 uzvarām ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē. Tā izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Jūtas "Jazz" vienību, abām komandām sēriju uzsākot sestdien Dalasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!