Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Goldensteitas "Warriors" svētdien mājās izlīdzināja rezultātu NBA finālsērijā pret Bostonas "Celtics" vienību.

"Warriors" vienība ar rezultātu 107:88 (31:30, 21:20, 35:14, 20:24) pieveica Bostonas "Celtics" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

Viesi no Bostonas pirmie panāca vadību, ātri attīstot astoņu punktu pārsvaru. "Warriors" vienība atspēlējās ceturtdaļas beigās, trijos uzbrukumos pēc kārtas trāpot tālmetienus, bet tad Stefenam Karijam sekundi līdz ceturtdaļas beigām realizējot pustālo metienu (31:30).

Otrā ceturtdaļa aizritēja diezgan nerezultatīvā gultnē, un arī šoreiz spēles iznākumu noteica kāds izrāviens spēles otrajā pusē. Laukuma saimnieki trešajā ceturtdaļā trāpīja septiņus trīspunktniekus, kā arī pārvērta piecas pretinieku kļūdas 11 punktos, 12 minūšu laikā uzvarot ar 35:14. Šajā spēles nogrieznī izcils bija Stefens Karijs, kurš atzīmējās ar 14 punktiem, bet Džordans Pūls ceturtdaļas izskaņā realizēja metienu, kas tika izpildīts pāris soļus pāri laukuma centram.

Bostonas komandas galvenais treneris Ime Udoka atzīmējās arī ar tehnisko piezīmi, cenšoties sapurināt savu komandu. Taču rezultātu tas nenesa. Goldensteitas vienība guva pirmos sešus punktus noslēdzošajā ceturtdaļā. Rezultātam esot 93:64, viesi lēma nomainīt savus līderus, laukumā izlaižot rezervistus.

Karijs uzvarētāju labā guva 29 punktus, ar 17 punktiem piebalsoja Džordans Pūls, bet Kevons Lūnijs atzīmējās ar 12 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām. Bostonas komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 28 punktiem bija Džeisons Teitums, bet 17 punktus sakrāja Džeilens Brauns.

Sērijas pirmajā spēlē "Warriors" basketbolistiem trešajā ceturtdaļā bija 15 punktu pārsvars, bet "Celtics" vienība atbildēja ar vēsturisku izrāvienu, ceturtajā ceturtdaļā sagraujot mājiniekus.

Sērijas trešā spēle trešdien norisināsies Bostonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!