Foto: AFP/Scanpix/LETA

Rasismā un seksismā apsūdzētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" īpašnieks Roberts Servers sācis tā pārdošanas procesu, paziņojumā norādījis pats Servers. Tāda pati gaita sākta arī viņam piederošajā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) klubā Fīniksas "Mercury".

Jau iepriekš ziņots, ka juridiskā biroja veiktajā izmeklēšanā konstatēts, ka Servers neapšaubāmi pārkāpa standartus, kas nav saskaņā ar komandas un līgas politiku. Servers lietojis rasistiskus izteicienus, nevienlīdzīgi izturējies pret komandā strādājošajām sievietēm, izteicis seksuāla rakstura piezīmes un veicis attiecīgas darbības, kā arī rupji izturējies pret darbiniekiem.

Par to viņam NBA piesprieda viena gada diskvalifikāciju un desmit miljonu dolāru sodu.

Savukārt trešdien Servers paziņoja, ka ir sācies process, lai pārdotu gan "Suns", gan "Mercury".

"Kā ticīgs cilvēks es ticu grēku izpirkšanai un piedošanas ceļam," savā paziņojumā norādīja Servers. "Gaidīju, ka viena gada diskvalifikācija sniegs man laiku koncentrēties un laboties. Taču mūsu nepielūdzamajā sabiedrībā ir kļuvis skaidrs, ka tas vairs nav iespējams. Jebkas no labā, ko es vēl varētu paveikt, neatspēkos to, ko pagātnē esmu pateicis. Šī iemesla dēļ esmu sācis klubu pārdošanu."

Servers abas komandas nopirka 2004. gada vasarā par aptuveni 400 miljoniem dolāru. Viņam no īpašumtiesībām pieder apmēram viena trešdaļa, taču - pati galvenā. "Suns" vērtība tiek lēsta 1,8 miljardu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!